Početna Tekstovi Testovi automobila NK TEST: Nissan Qashqai 1.6D 4WD

NK TEST: Nissan Qashqai 1.6D 4WD

4
1372

Nova generacija modela Qashqai je već duže vreme na raspolaganju kupcima, a sudeći po broju novih modela na ulici, kupcima nije bilo potrebno mnogo ubeđivanja da jedan od najprodavnijih SUV modela sada, nakon restilizacije, nudi još više.

Na našim stranicama smo prilično često imali priliku da pišemo o ovom modelu, tako da u našoj arhivi testova imamo Qashqai 2.0 dCi 4WD AT, zatim produženu +2 verziju sa 1.5 dCi motorom. Sa drugom generacijom, koja je predstavljena tokom 2013, smo takođe imali dosta prilike da se družimo i to, što je posebno zanimljivo, samo u benzinskim varijacijama – 1.2 DIG-T sa X-Tronic menjačem i energični Qashqai sa 1.6T motorom koji je prvi autmobil označen kao NK Auto Godine. 

Nissan je 2017. na sajmu automobila u Ženevi predstavio restilizaciju druge generacije, a na našem tržištu smo novi model imali prilike da upoznamo tokom jeseni iste godine.

Da podsetimo, Nissan je svoj najprodavaniji model predstavio 2006. godine, dok je 2010. predstavljena restilizacija sa nešto revidiranom gamom motora. Druga generacija je predstavljena 2013. godine, a naša redakcija je o novom modelu pisala sa dvodnevnog regionalnog predstavljanja održanog u Rovinju (teorija prvog dana, praksa drugog dana). 

Nissan je uspeo da sa drugom generacijom nastavi sjajne prodajne rezultate i ostane lider u ovom segmentu po obimu prodaje uprkos tome što je konkurencija u proteklih 10-tak godina dramatično pojačala svoje angažovanje upravo u ovom, C-SUV, segmentu. To govori da je Nissan prilično dobro pronašao balans i da će sa restilizacijom pokušati da pojača Qashqai na poljima gde najviše zaostaje za novijim konkurentima. Ukratko, unapređenja su na polju karoserije, enterijera i opreme. Mehanički, Qashqai je ostao vrlo sličan modelu pre restilizacije.

4 COMMENTS

  1. Tako je. U cenovniku od juna meseca je uveden Pro Pilot, a izbačen 1.6T iz ponude. Mi smo vozili model iz 2017, tako da se teksto odnosi na tadašnju situaciju.

    Realno je očekivati da se malo kupaca kod nas odlučivalo za taj motor. Za većinu kupaca 1.2T odlično obavlja svoj posao.

  2. Koliko sam ja cuo od sledece godine i taj 1.2 menja novi 1.3 koji se sada ugradjuje u Grand Scenic. Jel neko probao taj motor?

  3. Novi 1.3 TCe nam stiže u Scenic karoseriji narednog meseca na test, pa će biti prvih utisaka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here