NK TEST: Nissan Qashqai 1.6 DIG-T

0
2012

Nova generacija modela Qashqai je već duže vreme na našem tržištu, pa je krajnje vreme da ga „propustimo“ kroz šake i vidimo šta to druga generacija ovog, vrlo popularnog, Nissan modela nudi.

Novi Qashqai ima veliku odgovornost – u pitanju je model koji ne samo što je najprodavaniji model u aktuelnoj gami, već je to i model koji je marku Nissan ponovo uveo među često viđene marke na drumu. Iz tog razloga, ali i zbog toga što je kompakt SUV trenutno u žiži velikog broja kupaca, Nissan je uložio velike napore da uoči i reši probleme na koje su ukazivali kupci, ali i da očekivanja kupaca nadmaši.

Istorija

Qashqai je u potponosti evropski proizvod – dizajniran je u evropskom dizajn centru (London), a proizvodnja je poverena fabrici u Velikoj Britaniji, u gradu Sanderlendu. Qashqai je prilično mlad model – prvi put se pojavio na Sajmu automobila u Parizu, 2006. godine, a prodaja je počela naredne, 2007, godine. Cilj je bila prodaja 100.000 komada godišnje, što je sa ostvareno tokom prve godine prodaje ovog modela. Nissan je regaovao brzo na odličnu prodaju ponudivši 2008. godine verziju sa tri reda sedišta, koja omogućava prevoz sedam putnika – Qashqai +2.

Pogonski agregati su stigli iz Renoa ili su rezultat zajedničkog rada inženjera Reno i Nisan odeljenja, dok je pogon iz japanske polovine Alijanse. Qashqai koristi ALL-MODE 4×4 pogon (za modele sa 4×4 pogonom, naravno), koji je preuzet sa X-Trail modela. Gama motora se sastoji od 1,6 (110KS) i 2,0 (140KS) litarskog benzinca i dCi dizelaša 1,5 (105KS) i 2,0 (150KS). Pored manuelnih menjača na raspolaganju su i CVT (za 2,0 benzinac) i 6-stepeni automatski (2.0 dCi). Prvu generaciju modela su krasile visoke ocene na NCAP testovima, kao i odlični rezultati na polju pouzdanosti.

2010. u Ženevi su predstavljeni restilizovani Qashqai i Qashqai +2. Nova generacija se odlikuje drugačijim prednjim delom, novim i kvalitetnijim materijalima enterijera, bolju zvučnu izolaciju, dnevna LED svetla (opciona) i revidirano ogibljenje. Gama motora je ostala nepromenjena, tako da je uvođenje TCe benzinaca ostavljeno za kasniju fazu.

Već naredne godine 2.0 dCi agregat biva zamenjen modernijim 1.6 dCi koji nudi nešto manje snage, ali skoro isto obrtnog momenta uz nižu deklarisanu potrošnju i pogodniju poresku kategoriju. Mi smo, u poslednjem momentu kako se ispostavilo, imali priliku da testiramo 2.0 dCi pogonjeni model koji nas je u tom trenutku impresionirao voznim karakteristikama, a što njegov „produženi“ brat sa oznakom +2 nije uspeo da uradi. Ne čudi što je naredne godine objavljeno da +2 karoserija neće biti ponuđena u narednoj generaciji Qashqai modela.

Druga generacija je svetskoj javnosti najavljena krajem oktobra, a predstavljena sredinom novembra 2014. u Londonu. Na samom početku prodaje druge generacije, dostignuta je cifra od 2 miliona prodatih jedinica, što je odličan pokazatelj koliko je ovaj model značajan Nissan.

Naša redakcija je imala priliku da novi model isproba samo nekoliko nedelja kasnije, na premijeri za Balkan, održanoj u Rovinju (izveštaj sa prvog i drugog dana promocije).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here