Centar komercijalnih vozila Mercedes-Benz Krnješevci

1
3663
joc_7869.jpg
NAS SPONZOR

U saradnji sa matičnom kućom Daimler AG, 24. oktobra 2008. godine, kompanija Mercedes-Benz Srbija i Crna Gora je otvorila najveći i najmoderniji Centar komercijalnih vozila Mercedes-Benz u ovom delu Evrope. Objekat površine 4.210 m² izgrađen je na prostoru od 25.000 m² i nalazi se u industrijskoj zoni Krnješevci, na samo 25 km od Beograda, na auto-putu Beograd-Zagreb.

 

joc_7714.jpg

 

U ovom višenamenskom prostoru Centra komercijalnih vozila Mercedes-Benz Beograd, objedinjeni su svi zahtevi i potrebe tržišta i klijenata: 

 • prodaja novih teretnih, dostavnih i kombi vozila
 • servis teretnih, dostavnih i kombi vozila
 • prodaja polovnih teretnih, dostavnih i kombi vozila
 • regionalni logistički i distributivni centar
 • prodaja rezervnih delova i opreme
 • regionalni centar za obuku

Centar komercijalnih vozila Mercedes-Benz Beograd je izgrađen i opremljen po najnovijim tehničkim i tehnološkim standardima koje su propisali Mercedes-Benz i Evropska Unija i potpuno su u skladu sa svetskim ekološkim standardima i ekološkim normama Republike Srbije. Kao takav predstavlja primer „environmental friendly" objekta u regionu.

Ukupna površina radionice je 1.340 m². Radionica je opremljena kompletnim standardnim i  specijalnim alatima, potrebnom dijagnostikom i najsavremenijom opremom po standardima Daimler-a za sve aktuelne modele iz komercijalnog programa Mercedes-Benz kao i Fuso Canter.

 

dragan_cacic_trening_centar.jpg

 

dscn3026.jpg

Broj radnih mesta radionice Centra komercijalnih vozila je 9 za kamione i 8 za transportere. U okviru servisa postoje i dva radna mesta za podešavanje geometrije donjeg postroja na teretnim, dostavnim i kombi vozilima, sa uređajima koji su u skladu sa poslednjim zahtevima standarda Mercedes-Benz. Poseban deo servisa opremljen je mašinama i alatima za rad sa pneumaticima za sve vrste komercijalnih vozila, uključujući i specijalne alate za rad sa pneumaticima za sve vrste Mercedes-Benz blindiranih vozila. Servis je u mogućnosti da otkloni i i sve vrste oštećenja na vozilima, počev od najjednostavnijih kao što je zamena vetrobranskog stakla, pa zaključno sa opravkama teških havarija na svim vrstama komercijalnih vozila.

Servis poseduje i mobilnu ekipu sa vozilom Službe SERVICE24H, koja omogućava pomoć na putu 365 dana u godini. Sem pomoći na putu, naša mobilna ekipa može izvršiti i određene radove na terenu kod korisnika vozila, čime se znatno olakšava korišćenje vozila od strane korisnika.

Za obučavanje stručnog kadra Mercedes-Benz ovlašćene dilerske mreže, formiran je trenutno najmoderniji i najopremljeniji Trening Centar ove vrste na našem tržištu, a koji se nalazi u okviru sektora dilerske mreže. Trening centar se prostire na blizu 540 m² i sastoji se od:

→        dve učionice za teoretsku nastavu opremljene video projektorima i ostalim neophodnim tehničkim uređajima, i

→        tri prostorije za praktičnu nastavu, kompletno opremljene dizalicama i kanalom za dostavna vozila, kamione i autobuse, dijagnostičkim uređajima i ostalom servisnom opremom neophodnom za izvođenje praktične obuke.

 

dscn3064.jpg

 

dscn3031.jpg

Pored toga, Trening Centar opremljen je uređajima za prenošenje tzv. „AKUBIS" obuka preko satelita, koje se emituju direktno iz „Global Training Centra" u Štutgartu, a odvijaju se po principu video konferencije. Posebno ističemo da su zaposleni treneri visoko obrazovani, kao i da poseduju dugogodišnja iskustva u radu na održavanju motornih vozila i izuzetno tehničko znanje, i da su obučeni iz oblasti metodologije prenošenja znanja, motivacije učesnika obuka i moderacije. Sve navedeno je od izuzetne važnosti imajući u vidu da se u Trening Centru sprovode tehničke i netehničke obuke. 

Logističko-distributivni centar povezan je direktnom kompjuterskom vezom kako sa magacinom rezervnih delova u Centru komercijalnih vozila, tako i sa centralnim skladištem rezervnih delova Global Logistic Center u Nemačkoj, odakle se isporučuju rezervni delovi i dodatna oprema u ceo svet. Na ovaj način, Logističko-distributivni centar doprinosi da svako vozilo primljeno u servis, bude popravljeno u što kraćem roku. Ovo se postiže kako kvalitetnim lagerom rezervnih delova, tako i zavidnim stepenom stručne osposobljenosti zaposlenih u službi koji su u stanju da kvalitetno odgovore na sve zahteve naših mušterija.

 

dscn3034.jpg

 

Naše tržište preplavljeno je neoriginalnim rezervnim delovima, a posebno tzv. delovima za prvu ugradnju Mercedes-Benz dobavljača, koji mogu biti II ili čak III klase kvaliteta, i naravno, kopijama proizvedenim van svakih, ne samo Mercedes-Benz, standarda kvaliteta. Ovakvi delovi u eksploataciji mogu dovesti do velikih havarija na vozilima, koje, osim velikih troškova, prouzrokuju velike neprijatnosti i direktno utiču na bezbednost putnika.

 

dscn3077.jpg

Pored originalnih rezervnih delova kupcima je na raspolaganju i široka paleta proizvoda iz programa Mercedes-Benz dodatne opreme i kolekcije, koja svako putovanje čini maksimalno udobnim i bezbednim – zatvoreni krovni prtljažnici, nosači za skije, bicikli, mini frižideri, navigacioni sistemi, bluetooth telefonske konzole, MP3 plejeri, veliki izbor naplataka, patosnica i još mnogo dodatnih elemenata za sve tipove vozila. Za prave ljubitelje naših brendova u ponudi imamo jakne, satove, modele automobila, kačkete, dečiji program, Lifestyle, F1 kolekciju, itd.

Radno vreme Logističko-distributivnog centra je od 8 do 18h radnim danima i subotom od 8 do 13h.

 

Izvor: Mercedes-Benz SCG marketing

 

Prethodni tekstKTM X-BOW sa vetrobranom
Sledeći tekstMotopassion: Popusti za Dukati motocikle i opremu

1 COMMENT

 1. Postovani,
  Da li imate potrebe za novim radnim mestom

  Komercijala – prodaja ili sef logistickog centra

Comments are closed.