Ford Capri se vraća kao električni krosover

0
5
NAS SPONZOR

Ford planira da predstavi sedam novih potpuno električnih modela u Evropi do 2024. godine, a kompletna linija putničkih vozila će preći na električni pogon do 2030. godine. Jedan pd noviteta je nedavno predstavljeni električni Explorer, a drugi bi mogao biti krosover sa dobro poznatim imenom Capri, prenosi britanska štampa.

Ford Capri je decenijama bio evropska verzija Ford Mustanga, sa skoro dva miliona prodatih jedinica u tom periodu. Još krajem 2019, šef dizajna u Ford Europe Amko Lenarts priznao je da bi Ford Capri mogao biti vraćen na neki način, a u decembru 2021, američki proizvođač automobila je u Evropskoj uniji, Australiji i Novom Zelandu zaštitio ime Capri.

Prema novim izveštajim, ime Capri će se zaista vratiti kao pandan Exploreru EV. Capri EV će, navodno koštati oko 40.000 funti, imaće autonomiju od 500km i ubrzavaće od 0-100km/h za 6,4 sekunde zahvaljujući električnom agregatu sange 300KS.

„Ne spekulišemo o budućim proizvodima, ali Ford je u misiji da napravi električnu ikonu“, rekao je portparol Forda za list San (The Sun).

Prethodni tekstSEAT postaje platforma za mikro mobilnost

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here