Ford Capri se vraća kao električni krosover

0
55
NAS SPONZOR

Ford planira da predstavi sedam novih potpuno električnih modela u Evropi do 2024. godine, a kompletna linija putničkih vozila će preći na električni pogon do 2030. godine. Jedan pd noviteta je nedavno predstavljeni električni Explorer, a drugi bi mogao biti krosover sa dobro poznatim imenom Capri, prenosi britanska štampa.

Ford Capri je decenijama bio evropska verzija Ford Mustanga, sa skoro dva miliona prodatih jedinica u tom periodu. Još krajem 2019, šef dizajna u Ford Europe Amko Lenarts priznao je da bi Ford Capri mogao biti vraćen na neki način, a u decembru 2021, američki proizvođač automobila je u Evropskoj uniji, Australiji i Novom Zelandu zaštitio ime Capri.

Prema novim izveštajim, ime Capri će se zaista vratiti kao pandan Exploreru EV. Capri EV će, navodno koštati oko 40.000 funti, imaće autonomiju od 500km i ubrzavaće od 0-100km/h za 6,4 sekunde zahvaljujući električnom agregatu sange 300KS.

„Ne spekulišemo o budućim proizvodima, ali Ford je u misiji da napravi električnu ikonu“, rekao je portparol Forda za list San (The Sun).

Prethodni tekstSEAT postaje platforma za mikro mobilnost
Sledeći tekstTavares: E-goriva ne utiču na elektrifikaciju