O Nacionalnoj Klasi

 
Internet sajt Nacionalna Klasa se na internetu pojavio marta meseca 2004. godine. Osnovna tema sajta su, pre svega,  auto-moto takmičenja, sa posebnim akcentom na domaće auto-moto šampionate. Očekivanja skromnih rezultata, zbog prilično specifične tematike i nedostatka bilo kakve reklame, su potpuno demantovana konstantnim prilivom čitaoca, što nam je dalo dovoljno motiva da zadržimo zadati kurs i da savladavamo sve prepreke sa kojima smo se suočavali.

Zalaganjem začetnika sajta, a u skorije vreme i prilivom novog kadra, pokušavamo da kvalitetnim radom uspostavimo značajnije mesto na domaćem internet prostoru i da se nametnemo kao najbolji izvor svežih informacija svim auto i moto ljubiteljima, kako sa domaćeg, tako i sa prostora nekadašnje SFRJ.

U period od  godinu i po dana od početka rada sajta je objavljeno  preko 1200 vesti i nekoliko desetina tekstova koji pokrivaju aktuelna događanja iz auto-moto sveta, nove tehnologije i tehnička rešenjima, koja se primenjuju u auto-moto industriji. Svakodnevnim aktuelnim vestima i tekstovima omogućavamo čitaocima da sa lakoćom budu informisani o svetskim trendovima, a istovremeno pokušavamo i da široj publici predstavimo domaća takmičenja koja su nepravedno zapostavljena od strane domaćih medija.

Rezultat proteklog rada je da se oko sajta Nacionalna Klasa okupio znatan broj ljudi koji pokušavaju da adekvatno prenesu svoja znanja zainteresovanima putem foruma koji istovremeno služi kao specifičan način interakcije između čitaoca i članova redakcije.

Redakcija sajta Nacionalna Klasa se od septembra meseca upustila u još jedan vid informisanja javnosti – radio. Pokrenuli smo radio emisiju „Padok“ na Radio Inbaco-u kojeg šira okolina Beograda može da čuje na FM frekvenciji 95,9 Mhz. Dvočasovna emisija koja se emitovala nedeljom od 13 časova bila je plod naše želje i viška entuzijazma sa namerom da slušaocima ponudimo informacije o raznim vidovima auto i moto takmičenja, istorijske podatke, tehničke specifikacije trkačkih automobila  i sve ono što bi moglo da zanima ljubitelje auto-moto sporta. Nažalost ova ideja nije zaživela i emitovanje emisije je obustavljeno, ali naš entuzijazam se nije ugasio. Idemo dalje!