Dakar: Sebastien Loeb je novi član Peugeot tima

0
1550

Leb se priključio Peugeot Total Dakar timu i time kompletirao fenomenalnu vozačku postavu francuskog tima koju pored devetostrukog WRC šampiona sačinjavaju i Karlos Sainc, Siril Depre i Stefan Peterhansel.

Na predstojećem Dakar reliju, Leb će se po prvi put okušati na najtežem reliju na svetu, a njegov navigator će biti dugogodišnji kopilot iz WRC dana – Danijel Elena.

Posada Leb/Elena će debitovati u Peugeot 2008 DKR bagiju za nekoliko dana, na Maroko reliju koji će ujedno biti i jedino zvanično takmičenje za ovu posadu pre nego se okušaju na Dakaru. Njegovi prvi testovi u 2008 DKR su bili u junu ove godine i francuski vozač je odmah bio impresioniran mogućnostima automobila.

Peugeot je za 2016 pripremio novu evoluciju bagija – Peugeot 2008 DKR16, koju će u Maroku voziti samo Sainc koji je ujedno i razvojni vozač tima, dok će ostali članovi tima voziti 2015 evoluciju automobila.

Leb je izjavio: „Oduvek sam želeo da vozim Dakar i sa velikim nestrpljenjem očekujem taj veliki izazov. Tehnika vožnje na kros kantri relijima je potpuno drugačija od WRC. U WRC automobilu pokušavate da što brže obiđete prepreke, u Dakar reli automobilima ih prosto pregazite. Potrebno je malo vremena da se naviknete na takav pristup.

Takođe, navikao sam na vrlo detaljne instrukcije od mog suvozača. Na kros kantri relijima morate sami naći put i improvizovati rutu. A ovo je i prvi put za mene da vozim dizel trkački automobil. Ima dosta toga da se nauči.“

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here