Predstavljen restilizovani Nissan Qashqai

0
1686

Restilizovani Nissan Qashqai smo uživo po prvi put imali priliku da vidimo na Dorćolu, gde je upriličena prezentacija za domaće medije.

Za nas je ovo bila prilika da uživo vidimo kako čitav niz novih elemenata izgleda uživo – nova prednja svetlosna grupa sa blago izmenjenim LED potpisom, nova maska, branici i poklopac motornog prostora. Dakle, dosta velike promene koje čine da restilizovani Qashqai može po izgledu da uđe borbu sa ostalim svežim konkurentnim modelima.

       

Značajno moderniji enterijer uz poboljšanje kvaliteta materijala treba da otklone zamerke koje su mediji i potencijalni vlasnici često i isticali. Novi volan sada ima promenjeni i proširen set tastera za kontrolu raznih stvari, ali je najupadljivij detalj „sportski zaravnjen“ oblik. Restilizacija donosi brojna unapređenja aktivnih sistema za asistenciju u vožnji, a u najavi je ProPilot 1.0 sistem za delimičnu automatsku vožnju koji će biti na raspolaganju kroz softverski “apdejt” početkom 2018.

Po pitanju pogona, većih promena nema. Na raspolaganju su turbo benzinci zapremine 1,2 sa 115 i 1,6 sa 160 KS, dok sa dizel strane ponude stoje 1,5 dCi sa 110 i 1,6 dCi sa 130ks. Unapređenja su mahom na smanjenju potrošnje, pa se Nissan hvali kako je trenutno jedini proizvođač (gledajući aktuelne konkurente) koji nudi model sa CO2 emisijom nižom od 100g – u pitanju je dCi 110 model koji emituje 99g.

Svi motori se nude u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok se opciono za dCi 130 i 1.2T motor nudi i X-Tronic CVT menjač. Kao i do sada, Nissan nudi 4×4 pogon isključivo u paketu sa najsnažnijim dizelom i taj pogon se može poručiti isključivo u paketu sa manuelnim menjačem.

Osnovni model ima cenu od 18600 evra, dok dCi 130 sa Tekna Premium paketom ima cenu od 31700 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here