F1: Vilijamsu tri vozača na spisku za 2018. godinu

0
1683
NAS SPONZOR

Vilijams je objavio da su mu tri vozača na spisku za jedno slobodno mesto za narednu sezonu. Lens Strol će biti jedan vozač, dok je drugo mesto otvoreno, a kandidati su Pol di Resta, Robert Kubica i aktuelni vozač Felipe Masa.

Mesto u Vilijamsu je praktično jedino „poželjno“ preostalo mesto za 2018. godinu, a iz ekipe je došlo obaveštenje da su mnogi vozači kontaktirani tokom prethodnog perioda, ali i da su mnogi vozači kontaktirali ekipu kako bi se nametnuli. Ipak, spisak se na kraju sveo na tri vozača i to na aktuelnog vozača Felipe Masu, zatim na vozača koji je uskočio kao zamena za njega ove godine u Mađarskoj, Pol di Restu, i vozača koji je dugo van F1, ali oko koga se diže velika prašina tokom prethodnih par trkačkih vikenda, Roberta Kubice. Tokom trke u Singapuru bilo je reči da Kubica treba da proba Vilijams iz 2014. kako bi još jednom odrađena procena da li je sposoban da se takmiči u F1 zbog povreda koje je doživeo na reliju. Kubica je ove godine već testirao F1 u više navrata, ii to Reno, ali se Reno na kraju odlučio za Sajnca što je deo paketa i zamene agregata Reno/Honda/Toro Roso. Masa je naravno u igri i dalje, a tim mu je izuzetno zahvalan što se vratio u F1 pošto je Botas „dao otkaz“ i zamenio Rozberga u Mercedesu pred početak sezone. Pol di Resta je vrlo zainteresovan da se vrati u punu sezonu kao F1 vozač, a učinio je veliku uslugu timu kada je zamenio bolesnog Masu pred VN Mađarske. 

Verovalo se da će u igri biti i Alonso, čak postoji i indicija da ga je Vilijams kontaktirao, ali je sve to palo u vodu nakon Meklarenovog dogovora sa Ronoom za narednu sezonu. Još jedan od kandidata je bio i Serhio Perez, ali je on odustao od dalje priče jer veruje da će Fors Indija biti još bojli tim naredne godine. 

Prethodni tekstPrvi utisci: 2017 Mazda CX5 CD175
Sledeći tekstPredstavljen restilizovani Nissan Qashqai

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here