Toyota vraća ime Corolla

0
394

Toyota je potvrdila da će sledeće godine na evropsko tržište vratiti ime Corolla umesto Auris za model koji je predstavljen u Ženevi u martu. Ime Auris biće povučeno na globalnom nivou.

Toyotin adut u C segmentu stiže u tri varijante – hečbek, limuzina i Corolla Touring Sports karavan, koji će imati premijeru na Sajmu automobila u Parizu u oktobru.

Ne postoji bolji trenutak od lansiranja nove generacije ovog modela za ponovno vraćanje imena Corolla u C segment hečbeka i karavana”, izjavio je Johan van Zil, predsednik Toyota Motor Europe. U Toyoti kažu da vraćanje imena Corolla ima smisla imajući u vidu sveobuhvatne izmene i potpuno novu platformu.

Toyota je zaštitila i ime Corolla Cross, što sugeriše da je u pripremi i krosover verzija. Japanska marka će preko nove Corolle snažno promovisati svoju hibridnu tehnologiju, nakon što je ranije potvrdila da više neće prodavati dizelske automobila.

Corolla će deliti Toyotinu arhitekturu nove generacije (TNGA) i komponente šasije sa novim Priusom i C-HR krosoverom. Toyota je saopštila da će nova Corolla biti uzbudljivija za vožnju od aktuelnog Aurisa. Corolla je 40mm duža od automobila koji menja, a sva ta dodatna dužina smeštena je između prednje i zadnje osovine. TNGA arhitektura je 25mm niža i 30mm šira od stare, a prepusti su skraćeni za 20mm.

Izgled unutrašnjosti još nije prikazan, a velike promene dogodile su se ispod poklopca motora. Kupci će moći da biraju između serije benzinskih agregata i jednog hibridnog pogona. Samo jedan pogonski sklop nove Corolle je konvencionalan, a svi ostali su elektrifikovani.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here