Ekspresno nakon promocije nove generacije, novi Daster je stigao u našu test flotu. Česta pitanja gde naši sagovornici traže paralelu sa dosta skupljim C-SUV modelima koji su prilično skuplji govori da je Dačija dovoljno unapredila Daster da kupci sada malo teže vagaju dobitak u odnosu na više uloženog novca koji nude jeftiniji modeli nešto bolje renomiranih proizvođača.

Dačija je sa Dasterom zapravo napravila i najveći proboj ka kupcima koji verovatno ne bi razmatrali niskobudžetno novo vozilo, već neki polovnjak. Na tržištu pre pet godina, kada se Daster pojavio, nije nudilo niti jedan automobil takvih gabarita i terenskih sposobnosti, čak ni u dosta višim cenovnim razredima jer su tadašnji trendovi, nalik i današnjim, bili okrenuti ka malo „mekšim“ urbanim krosover-SUV modelima koji su sa sobom nosili i ozbiljnu cenovnu premiju.

Prvo, da malo osvežimo znanje o Dasteru…

Dačija je međunarodnoj javnosti prvi put predstavila Daster na Sajmu automobila u Ženevi 2010, a kako smo saznali na promociji aktuelnog modela, održanoj na Staroj Planini, prodaja Dastera je iz godine u godinu bivala sve bolja tako da je do početka 2018. prodato preko 2 miliona Dastera!

Dačija je Daster najavila kao SUV vozilo koje koristi platformu B segmenta, ali prtljažnik i putnički prostor vrlo blizu modelima iz C segmenta. Pogonski sistem se oslanjao na Nissan tehnologiju, dok su pogonski agregati u kompletu preuzeti iz Reno ponude. Enterijer je, takođe, prenet iz starijih Reno modela što je trebalo da bude sasvim dovoljno za kupce koji su tražili svestrano vozilo za relativno malo novca.

U zavisnosti od tržišta, Daster je negde nosio Reno značku (Rusija, Južna Amerika, Indija), dok je na nešto zahtevnijim tržištima, poput evropskih, nosio Dačia logotip. Agregati za evropsku klijentelu su se sastojali od 1,6 benzinca i 1,5 dizelaša, da bi nakon restilizacije u ponudu uveden i 1.2 TCe.

S obzirom da imamo sjajnu saradnju sa Reno Nisan Srbija, naša redakcija je imala priliku da isprati kompletan „razvojni put“ Dastera počevši od prve promocije održanoj na Ravnoj Gori početkom leta 2010, da bi smo nakon toga na testu imali i 1.6 16V verziju sa prednjim pogonom, kao i 1.5 dCi model sa 4×4 pogonom.

Restilizacija je na snagu stupila tokom jeseni 2013, a naša redakcija je bila na licu mesta (iliti do kolena u blatu) da proveri šta revizija nudi. Restilizovani model je pored modernijih pogonskih agregata doneo blage izmene u dizajnu i moderniji enterijer, što je na testu potvrdio Duster 1.5 dCi 4WD. Konačno, imali smo priliku da isprobamo i kako radi novi EDC menjač, koji je takođe debitovao u restilizovanom modelu.

Spomenućemo da je Daster u sklopu promotivnh aktivnosti nastupao i na trkačkim stazama, kako u Andros šampionatu koji se vozi po zaleđenoj podlozi, a tako i na brdskoj trci „Pajks Pik“. U oba slučaja je korišćen Daster kome je izvršena transplantacija Nissan GT-R 3,8 litarskog V6 twin turbo agregata. Sticajem okolnosti, autor teksta je imao prilike da vidi ovaj automobil uživo prilikom posete proizvodnim pogonima Dačije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here