NK TEST: Dacia Duster 4WD, terenska služba

0
3402

Ako zanemarimo marketing slogane, ekrane osetljive na dodir, ogromne aluminijumske felne i super snažne motore – šta je realni izbor vozača koji je mahom na srpskom magistralnom putu bilo nižeg, bilo višeg prioriteta?

Prilično smo ubeđeni da Renault sigurno nije planirao da Dacia bude značajan faktor u učešću na tržištima ekonomski snažnih država EU, međutim situacija je upravo obratna. Vozila marke Dacia se od 2013. prodaju na tržištima Velike Britanije, Irske, Danske, Norveške, Kipra, Malte i Izraela – tržišta na kojima su čak i kupci sa skromnijim budžetima razmatrali samo vozila skupljih marki poput Toyota ili Volkswagen.

Prva generacija Dustera je predstavljena 2010. godine, a naša redakcija je imala na testu kako benzinski model sa prednjom vučom, a tako i direktni prethodnik testiranog modela – 4WD dCi varijantu. Naravno, pre toga smo na promociji održanoj na Mokroj Gori bili detaljno upoznati sa mogućnostima tada potpuno novog terenca iz ponude Dačije.

Reno, odnosno Dačija su, u sklopu promocije novog modela, predstavili verziju pripremljenu za učešće u Andros Trofeju, da bi onda taj isti model sa određenim modifikacijama učestvovao na najpoznatijoj brdskoj trci – Pajks Piku. Naravno, za potrebe ovih takmičenja se koriste izuzetno snažni motori, tako da je za ovaj model korišćen provereni VR38DETT pozajmljen sa Nissan GT-R proizvodne linije – otud i radni naziv Duster GT-R.

Zahvaljujući Renault Nissan Srbija, imali smo priliku i da obiđemo proizvodne pogone fabrike u Rumuniji, gde smo videli i sam proces sklapanja modela Daster, ali i da vidimo Duster Pikes Peak model uživo.

Domaći uvoznik je, verujući u sposobnosti ovog modela, dao dva Dastera na korišćenje Gorskoj službi spasavanja, koja i danas ta ista vozila koristi u šta smo imali priliku da se uverimo kada smo bili na promociji modela za 2013. (svetska premijera je bila dva meseca ranije, na Sajmu automobila u Frankfurtu) održanoj u podnožju planine Avala. U razgovoru sa ljudima iz GSS, Daster se pokazao kao vrlo pouzdan i svestran terenac sposoban da se savlada i prilično teške terene.

Ako se uzme u obzir da je Dačija tokom proteklih 10 godina prodala 3 miliona automobila, a da je Daster za protekle 4 godine prodat u preko 450.000 komada, to jasno govori koliko je tražnja za ovim tipom automobila velika i to na svim tržištima, bez obzira da li su to snažne ili siromašne ekonomije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here