Pripajanje Opela u okrilje PSA grupacije kod ljubitelja nemačkog brenda nije naišlo na odobravanje, a najveći strah je bio taj da će Opel izgubiti ono „nemačko“ i da će se okrenuti francuskoj avangardi. Prvi model koji nam je došao na test, a koji je nastao kao plod saradnje ova dva giganta dokazao je da Opel i pored stapanja sa PSA grupacijom ostaje to što je uvek bio…pravi „nemac“, a koliki je uticaj PSA, odnosno da li uopšte postoji, ostaje da vidimo. 

Opel je bio jedan od proizvođača koji je imao relativno jak udeo u prodaji MPV vozila, a neretko su bili i pomalo posebni kada je ova kategorija vozila u pitanju, što svedoče tzv „suicide“ vrata, odnosno obrnuto otvaranje vrata, na prethodnom Meriva modelu. Ova činjenica gde je Opel voljan da eksperimentiše kada je dizajn u pitanju je bila i dovoljna da se Opel okrene sveopšte prihvaćenom trendu crossover vozila.

MPV kategorija kao nekada vrlo popularna definitvno gubi prisustvo na tržištu, a gotovo svi proizvođači su napustili ovaj vid razvoja i primenili sistem koji očigledno daje dosta dobre, odnosno bolje, prodajne rezultate. Tako imamo situaciju da je Opel dosta promenio aktuelnu ponudu gde sada imamo par modela sa nekakvim cross ili X dodatkom u svom imenu, te je tako i nastao Crossland X koji praktično izbacije Merivu sa Opelovog cenovnika.

Kada smo već pomenuli Merivu, imali smo prilike da se sa njom upoznamo u dva navrata gde smo probali i prvu i drugu generaciju modela koja su bila u programu za relativno kratko vreme postojanja ovog modela. Meriva se pojavila 2002. godine kada je predstavljala prilično interesantnu spravu u Opelovoj gami, gde je na dobro poznatu Corsa platformu postavljena karoserija koja u principu iz korena menja klasu i upotrebljivost vozila. Nakon 8 godina proizvodnje, 2010. godine se pojavljuje naslednik koji se u ponudi nalazi godinu dana manje od izvornog modela kada ga menja kompletno drugačiji model.ImageModel koji prati trendove današnje autoindustrije i koji nudi ili barem pokušava da nudi neki prelaz između toliko popularnih SUV vozila (u nekom mikroizdanju, naravno) i nekada toliko popularnog i veoma praktičnog MPV vozila. Sve to je pomalo i začinjeno činjenicom da izvorni Opel po mnogima prestaje da postoji obzirom da je došlo do spajanja sa PSA grupacijom, ali testirani model ovo žestoko demantuje. On je ono što se upravo od modela koji je nastao spajanjem dva sveta i očekuje, a to je da ponudi najbolje od oba sveta. Od PSA grupe je dobio trunku avangardnog dizajna i malo detalja koje krase automobile iz Francuske, dok je zadržao nemački kvalitet i preciznost izrade.

Spoljašnost

Kada se očekuje naslednik nekog modela tu imamo dve kategorije posmatrača, jedna je ona grupa koja isčekuje promene na stilskom planu, dok je druga ona koja vapi za mehaničkim, odnosno tehničkim unapređenima. Krenimo od dizajna.

Ako se podsetimo prethodne Merive svi su o njoj pričali zbog već pomenutih vrata, što je doprinelo većoj iskoristivosti vozila, odnosno lakši prilaz zadnjoj klupi. Istina, na sve ste morali prvo da se naviknete i taj olakšani prilaz nije postao olakšan ukoliko se niste povoljno parkirali. I tu se priča o dizajnu manje više i završavala, jer se kod MPV vozila taj segment i nije nešto preterano gledao, sve je bilo u upotrebljivosti.

Međutim, trendovi se menjaju i danas kada živimo u svetu društvenih mreža, upravivanju maski za telefon i naočara za sunce i sl. deo oko dizajna je postao izuzetno bitan, pogotovu ako je ciljna grupa za novi model nešto što se zove urbana generacija. Stoga je Crossland X imao jedan ne baš lak zadatak, a to je da načelno MPV vozilo pretvori u kul vozilo koje bi svako ko ima profile na društvenim mrežama želeo da poseduje, kako bi sve to podelio sa društvom.

Moramo priznati da su u tome u velikoj meri uspeli, automobil je izazivao prilično interesovanje na ulici, uz napomenu da je bio primećen i od pripadnika ženskog dela publike. Dizajn se možda može okarakterisati kao delimično ozbiljan koji je presečen sa par detalja, gde najviše mislimo na dodatke koji ga smeštaju u taj crossover segment, poput sivih elemenata karoserije koji glume odbojnike offroad vozila ili plastičnih zaštita na vratima i rubova oko točkova. Tu je i vrlo interesantan poklopac rezervoara za gorivo koji je tu kao neki avangardni detalj, a odradio je posao…zapao nam je za oko gotovo odmah po preuzimanju vozila.

Testirani primerak je imao i dvobojnu karoseriju koja dodatno istične čudan završetak kod C stuba, koji najviše podseća na model Adam i to je očito pečat Opela, kao i prednja maska sa svetlosnom grupom koja je vrlo slična onoj koja je viđena na novom Insignija modelu koji smo imali prilike da testiramo.

Nešto viši klirens od 17cm deluje još više kada se gleda vozilo uživo pa i opravdava smeštanje u kategoriju kompaktnih SUV vozila, odnosno crossover vozila. Ovo se dodatno potvrđuje kada se pogleda dužina vozila od 4,2m i visina od 1,6m što ga stavlja gotovo na prvo mesto u svojoj klasi. Zadnji deo vozila takođe deluje skladno dizajniran i svetlosna grupa se „preliva“ sa bočnih strana na poklopac prtljažnika i sve to deluje veoma lepo, pogotovu što su svetla dizajnirana tako da je poklopac providan, a svetla u punoj LED tehnologiji, pa sve to deluje prilično luksuzno (istina, sve uz doplatu).

Crossland je u test premerku bio postavljen na 17“ gume koje su montirane na dosta interesantne aluminijumske dvobojne felne, a za razliku od Renoa koji kod Scenic modela koristi unikatanu 20″ dimenziju, Opel je koristio standardne dimenzije guma tako da tu neće biti problema kada dođe vreme za kupovinu istih. Crossland je postavljen na PF1 platformu koju deli sa Citroen C3 Aircross i Peugeot 2008, sa kojima deli i proizvodnu liniju u Španiji. Oba francuska modela imaju izuzetno agresivan nastup kada je dizajn u pitanju, dok je Opel ipak sa dosta rezerve ušao u tu priču oko avangardnog dizajna.

Uglavnom, kada je o dizajnu reč Opel se i nije baš previše oslonio na to spajanje sa PSA grupacijom pa je samo koristio neke detalje koji ga izdvajaju od vozila u okolini, ali nisu išli tako daleko kao francuzi, tako da fanovi brenda iz Riselhajma mogu da spavaju mirno…barem za sada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here