NK TEST: Opel Insignia Grand Sport 2.0 CDTi

Nakon gotovo godinu dana od premijere, nova Insignia je stigla u našu test flotu. Za ovoliko vremensku „rupu“ je prvenstveno zaslužena kompletna Opel situacija tokom prošle godine, tokom koje smo na testu imali samo jedan model ovog proizvođača.

Naše dodatno interesovanje za ovaj automobil potiče i iz činjenice da je ovo „poslednji mohikanac“, odnosno poslednji model koji će se prodavati sa Opel značkom, a da je razvijen pod GM kapom. Naravno, ovde se podrazumevaju i Tourer varijante. Svi ostali budući modeli će biti bazirani na PSA platformi sa PSA motorima, pa nova Insignia predstavlja neku vrstu istorijske linije koja će razdvojiti GM prošlost i eventualnu PSA budućnost.

U vreme pravljenja planova za Insignia B generaciju modela, nije se znalo ništa od događaja vezanih za prodaju. Stoga se gledalo da nova Insignia iskoristi Monza koncept kada je u pitanju dizajn, uz unapređenja koja treba da omoguće novom modelu da nastavi gde je stao stari. Originalna Insignia se pokazala kao veoma uspešan automobil, koji je 2009. godine dobio internacionalnu „Car Of The Year“ nagradu, a do kraja proizvodnje Opel je prodao skoro milion vozila. Planirana unapređenja su se odnosila na upotrebu novih verzija Opel motora, lakše karoserije, uvođenje novih elektronskih sistema i tehnologija viđenih na automobilima iz premium klase i tako dalje.

Pored tehnologija, Opel je evidentno gađao i neke druge elemente iz premium segmenta. Nova Insignia je dosta „porasla“ na nivo koji se može uporediti sa Mercedes E klasom ili BMW „peticom“, ili ako baš mora da se pomene to je nivo veličine koju ima Skoda Superb. U redu, veličina, tehnologije, dizajn, sve „puca“ na klasu više pa da vidimo kako je se sve to ogleda u praksi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -