Opel GT X Experimental – najava budućnosti

0
405

Opel je predstavio konceptualni automobil GT X Experimental, koji najavljuje dizajn modela kojis stižu na tržište sredinom sledeće decenije. GT X je kompaktni krosover “hrabriog i čistog” izgleda, što će biti karakteristike novog stila ove marke.

Koncept ima električni pogon sa baterijom od 50kWh, što ukazuje na nameru nemačkog proizvođača da elektrifikuje sve svoje modele do 2024. godine.

  

Ista dizajnerska tema nastavlja se u kabini, gde su uklonjeni svi suvišni elementi. Rezultat je pojedostavljena forma sa minimumom vidljivih kontrola.

Vozač pred sobom ima jedan veliki ekran koji Opel naziva Pure Panel. On pruža sve potrebne informacije na jednostavan i nenametljiv način. Četiri sedišta izgledaju kao da plutaju, a uklonjivi zvučnici smešteni ispoda naslona za glavu stvaraju veliku zvučnu sliku.

Izbor krosover forme za ovako značajan koncept nije iznenađenje, pošto Opel predviđa da će do 2021. godine 40% njegove prodaje činiti krosover modeli. GT X Experimental je dugačak 4,06 metara i ima četvoro vrata.

Automobil je napravljen oko lagane arhitekture za koju se pretpostavlja da je povezana sa EMP1 platformom matične grupe PSA. Pored električnog pogona, Opel je saopštio da GT X ima indukciono punjenje baterije i treći nivo sposobnosti autonomne vožnje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here