Rimac C_Two California Edition

0
401

Rimac je zvanično stigao u Sjedinjene Američke Države povodom izložbe u Montereju, a kompanija je pripremila California ediciju svog aktuelnog električnog supermodela C_Two.

  

Za razliku od sivog primerka sa premjere u Ženevi, California Edition je svetloplave boje i usklađenim trimom, sa novim felnama. Ideja je da ove izmene budu pilagođene “živopisnom pejzažu Kalifornije”. Specifičnost ove verzije je i prerađeni prostor za odlaganje predmeta, koji u luksuznoj obradi prima dve šestolitarske boce šampanjca i kristalne čaše.

Mehanički deo automobila nije menjan, što znači da četiri električna motora proizvode 1914KS i više od 1900Nm maksimalnog obrtnog momenta. Energiju obezbeđuje velika litijum-jonska baterija kapaciteta 120kWh sa sistemom tečnog hlađenja.

Deklarisano ubrzanje od 0-100km/h je 1,85 sekundi, a do 160km/h ubrzanje traje 4,3 sekunde. Maksimalna brzina je 412km/h. Deklarisana autonomija prema evropskom NEDC ciklusu je 646km. Proizvodnja je ograničena na 150 primeraka, a cena automobila je 2,1 milion dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here