Toyota Verso – kraj prodaje u Evropi

0
591

Toyota je saopštila da će obustaviti prodaju MPV modela Verso u Evropi, pošto je na ovom tržištu od početka godine prodala samo 821 primerka. Istovremeno je prodato 3.921 primeraka modela RAV4, što ukazuje na preusmeravanje kupaca na SUV automobile.

Zanimljivo je da 88% prodatih RAV4 ima hibridni pogon. Verso se u Evropi prodavao samo sa 1,6 litarskim dizelašem i 1,6 litarskim ili 1,8 litarskim benzincem. Prius+ prodat je u još manje primeraka u prvoj polovini godine – samo 484, ali će ga Toyota zadržati u katalogu kao jedini MPV.

Prodaja Versa, koji se proizvodio u Turskoj, opala je za 46% u odnosu na 2017. godinu. Proizvodnja ovog modela obustavljena je u oktobru 2017. godine i do sada su prodavane zalihe.

Među ostalim MPV modelima kojih više nema u ponudi, a koji su nekada beležili odlične prodajne rezultate, je i Opel Zafira. Takođe, proizvođači polako iz ponude izbacuju manje automobile sa troja vrata.

Najprodavaniji evropski MPV je Renault Scenic, kojeg je od početka godine odabralo 57.559 kupaca. Drugi je Volkswagen Touran, a treći Citroen C4 Spacetourer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here