Na izmaku kalendarske 2017, na test nam je stigao restilizovani Yaris. Restilizacija za „modelsku“ 2017. godinu donosi čitav niz unapređenja koji se po svom obimu približavaju onome što obično donose potpuno novi modeli.

Testirani model je druga restilizacija modela treće generacije, tako da smo bitne elemente detaljno pretresli još 2011, kada smo vozili model iz treće generacije, kao i 2015. kada je vožena prva restilizacija. Hibridna varijanta je vožena prošle, 2016, godine, tako da materijala za one koji žele više detalja po bilo kom osnovu ima na pretek. Oni koje zanima i komercijalna, ili popularno VAN, verzija – vozili smo i nju.

Druga restilizacija je predstavljena na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, ali novi model zaista nije pratila posebna pompa kako u međunarodnim medijima, a još više kada je u pitanju domaće tržište gde Toyota Srbija tokom proteklih nekoliko godina nove i restilizovane modele predstavlja vrlo pasivno.

Što se tiče Yarisa, to je prava šteta, jer restilizovani model donosi značajna unapređenja koja zaslužuju da budu reklamirana.

U sklopu druge restilizacije predstavljena je i nova sportska verzija ovog modela, nakon što sa trećom generacijom potpuno isključena TS verzija, koja se nudila tokom prve dve generacije. Ovog puta sportski model nosi oznaku Gazoo Racing tima – GRMN i u pitanju je deleko ekstremniji sportski model nego bilo šta drugo iz Tozota programa tokom protekle 2 decenije.

Yaris u kratkim crtama

Da ne ponavljamo već nekoliko puta pisano, Yaris je vrlo dobro prodavani subkompakt model iz Toyote koji ovoj kompaniji donosi značajno prisustvo na našem tržištu uprkos vrlo snažnoj konkurenciji.

Od kako je treća generacija predstavljena, Toyota beleži konstantan rast prodaje na evropskim tržištima, pa je za Yaris rekordna 2016. godine sa 208.000 prodatih jedinica i 6,5% učešćem u segmentu. Razlozi za dobre prodajne rezultate su sigurno u tome što Yaris već godinama nudi vrlo solidnu kombinaciju svih parametara koji ga ne guraju u vrh klase po nekom od standardnih parametara – dužini, prtljažnom prosotoru ili snazi motora, već je to zapravo kombinacija tih parametara uz tradicionalnu ekonomičnost i pouzdanost koju nudi Toyota.

Osnovni elementi modela treće generacije su zadržani, pa su dimenzije ostale identične – dužina od 3945mm, širina 1695mm, visina 1510mm i međuosovinsko rastojanje od 2510mm. Prtljažnik ima VDA zapreminu od 286l.

Ono po čemu smo upamtili modele treće generacije, a vozili smo ih tri kao što smo već rekli, je da je vožnja bila prilično udobna za ovaj segment, a da je enterijer bio sasvim korektan – bar u onom trenutku kada se Yaris pojavio. Kvalitet materijala nije ostavljao previše dobar utisak u slabijim paketima opreme, dok su malo bolje opremljeni modeli imali nešto kvalitetnije elemente koji su u kombinaciji sa novim Toyota Touch sistemom nudili prilično dobro zaokruženu celinu.

2 COMMENTS

  1. Na drugoj strani je prva greska:
    “a iz 1496ccm zapremine nudi 111KS/6000 i 246Nm/4400.”

    A na poslednjoj druga, gde je navedeno da je za isti motor obrtni momenat od 163Nm.

    U oba slucaja je greska, jer navedeni motor ima obrtni momenat od 136Nm. Ne bi bilo lose da greske ispravite, ove tekstove neki zaista i citaju 🙂
    Srdacan pozdrav,

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here