2017 Toyota Yaris

0
296

Toyotin supermini Yaris dobio je novi izgled, dodatnu tehnologiju koja pomaže vozaču i potpuno novi 1,5 litarski benzinski motor u verziji za 2017. godinu. Zvanične slike otkrivaju da je model značajno redizajniran i da izgleda agresivnije i šire nego do sada.

Na prednjem kraju nova su svetla i maska, a linije na vratima postavljene su niže. Zadni kraj je dobio nova, horizontalno postavljena svetla i preoblikovani branik. Kupci će moći da biraju između tri nova dizajna felni i dve nove opcije za boju karoserije. LED prednja i zadnja svetla su na listi dodatne opreme.

17toyota yaris1

Kabina je dobila nove boje, više opcija za obradu, redizajnirane tastere i preoblikovane otvore za ventilaciju. Najveća novost je postavljanje ekrana dijagonale 4,2 inča u instrument tablu od srednjeg paketa opreme naviše.

Toyota je saopštila da je novi 1,5 litarski benzinski motor jedan od agregata koji će se ugrađivati u novi Yaris. Toyota obećava više snage, obrtnog momenta i bolje performanse uz smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2. Motor proizvodi 110KS i 136Nm, a sa njim Yaris ubrzava od 0-100km/h za okruglo 11 sekundi, što je za 0,8 sekundi brže u poređenju sa aktuelnim 1,3 litarskim benzincem.

17toyota yaris2

Japanska kompanija napominje da Yaris sa novim motorom ubrzava od 80-120km/h za 1,2 sekunde brže nego do sada. Agregat u kombinaciji sa CVT menjačem troši 12% manje goriva.

Hibridna verzija sa ovim 1,5 litarskim benzinskim motorom takođe će se naći u prodaji, kao i varijanta sa jednolitarskim trocilindričnim benzinskim turbo motorom od 70KS.

Novi Yaris imaće mnogo tehnoloških sistema koji pomažu vozaču već u početnom paketu opreme. Tu su upozorenje na predstojeći sudar sa automatskim kočenjem, automatizovan rad dugih svetala i upozorenje na napuštanje saobraćajne trake. Sve verzije osim osnovne imaju i tehnologiju prepoznavanja saobraćajnih znakova.

Najavljeni paketi opreme su Entry, Mid, Mid+, Bi-one i Chic.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here