Dizajner Bugatti Veyrona prešao u BMW

0
261

Grupacija BMW potvrdila je da će Jozef Kaban ubuduće biti zadužen za dizajnerske operacije marke BMW. Slovak će na tom položaju zameniti Karima Habiba, koji se povukao u januaru posle petogodišnjeg rada na toj poziciji.

Kaban je prethodno radio u Grupaciji Volkswagen, gde je bio zadužen za dizajn Škodinh modela. Pre toga, radio je na dizajnu eksterijera modela Bugatti Veyron i predvodio je odelenje za dizajn u Audiju.

Grupacija BMW je objavila da je unapredila Domagoja Đukeca na poziciju šefa dizajna za marku BMW i BMW M. Đukec radi u ovoj nemačkoj grupaciji od 2010. godine i imao je udela na vozilima marke BMW i njenim električnim modelima sa oznakom i.

Obojica dizajnera biće podređeni šefu dizajna na nivou Grupacije BMW Adrianu van Hojdonku (Adrian van Hooydonk). On je saopštio da će Kaban i Đukec “doneti iskustvo, talenat i viziju koji su neophodni za budući pravac dizajna”.

Škoda se zahvalila Kabanu na radu od 2008. godine i na tome što je doprineo evoluciji izgleda modela Octavia, Fabia, Kodiaq i druge generacije Yetija.

SHARE
Prethodni tekst2017 Toyota Yaris
Sledeći tekstNK TEST: VW up!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here