Tesla najavljuje pikap model

0
337

Direktor kompanije Tesla Ilon Mask obećao je da će posle serije putničkih auotmobila i kamiona tržištu ponuditi i pikap model. Taj automoibl trebalo bi da bude predstavljen posle premijere krosevera Model Y i druge generacije Roadstera 2020. godine.

Mask je na svom nalogu na Tviteru napisao da već pet godina u njegovoj glavi postoje osnovni dizajnerski i inženjerski elementi i da jedva čeka da napravi pikap. Direktor Tesle je nagovestio da bi, u pogledu dizajna, pikap mogao da bude umanjena verzija nedavno predstavljenog kamiona Semi.

Proizvodnja u Teslinim pogonima trenutno je fokusirana na Model 3, da bi se ispunilo ranije obećanje da će do decembra iz fabrike izlaziti 5000 primeraka svake sedmice. Do sada je napravljeno samo nekoliko stotina primeraka Modela 3.

Model Y je krosover nešto manji od Modela X, a njegova proizvodnja trebalo bi da počne 2019. godine, iste godine kada kreće i proizvodnja kamiona. Za kamion, čija je obećana autonomija 800km, a vreme punjenja baterije 30 minuta, već je primljeno nekoliko stotina narudžbina

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here