PočetnaTekstoviAuto-Moto IzveštajiToyota predstavila restilizovani Land Cruiser

Toyota predstavila restilizovani Land Cruiser

-

Pred sam kraj godine, Toyota Srbija je domaćim automobilskim medijima predstavila restilizovani Land Cruiser koji se već nalazi u prodajnim salonima. Pored predstavljanja novog modela, predstavljeni su i planovi za domaće tržište u predstojećoj godini.

Radni doručak u organizaciji kompanije Toyota Srbija je za cilj imao da predstavi promene u organizaciji, sumira 2017. i najavi planove za 2018. Pored ovih, za širu publiku manje zanimljivih tema, ispred hotela „Holiday Inn“ su bila parkirana dva potpuno nova Land Cruiser vozila.

Toyota je tokom protekle jeseni, na Sajmu automobila u Frankfurtu, predstavila drugu restilizaciju četvrte generacije Land Cruiser modela. Kao jedini pogonski agregat za EU tržišta je i dalje aktuelan 2,8 litarski D-4D sa 177KS, koji po deklaraciji nudi prosečnu potrošnju od samo 7,4l na 100km, odnosno 194g/km CO2 emisija.

Unapređenja koja stižu sa novom restilizacijom su obuhvatila „oštrije“ linije karoserije kao i mnogo moderniji enterijer – ne samo po pitanju materijala, već je kupcima sada na raspolaganju mnogo više tehnologije koja se izražava kako kroz veći broj ekrana, a tako i kroz nove tehnologije za asistenciju u svakodnevnoj, ali i terenskoj vožnji.

Land Cruiser sada na konzoli poseduje novi 4,2“ kolor ekran između klasičnih pokazivača, nalik onome koji smo imali već prilike da vidimo na Avensis i restilizovanom Yaris modelu. Takođe, tu je i novi 8“ Touch&Go ekrtan za upravljanje svim sistemima u vozilu. U paketu sa ovim novitetima stižu i novi sigurnosni sistemi kao što su automatska duga svetla, adaptivni tempomat, automatsko kočenje i detekcija pešaka, prepoznavanje saobraćajnih znakova i nadgledanje kolovozne trake.

Za početak prodaje Toyota je ponudila vrlo izdašne popuste za modele u Limited paketu opreme i sa automatskim menjačem koji su za oko 7.000€ niži od standardnih cena, pa tako model sa 5 sedišta košta 51.900€, dok sa 7 sedišta košta 53.900€.

Toyota će biti pokrovitelj Olimpijskih igara u narednih 8 godina, tako da će Toyota Srbija aktivno učestvovati u podršci olimpijskom i paraolimpijskom komitetu.

Toyota Srbija će tokom 2018. aktivno promovisati svoje hibridne modele, tako da očekujemo da tokom naredne godine dobijemo priliku da vozimo novu generaciju hibrida.

Nemanja Šarović
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -