NK TEST: Toyota Yaris HSD

0
1229

Toyota iz godine u godinu širi svoju gamu hibridno pogonjenih modela, tako da smo sada imali priliku da vozimo Toyota hibrid iz B segmenta – Yaris HSD.

Toyota je Yaris sa hibridnim pogonom predstavila na Sajmu automobila u Ženevi 2011. u formi koncept vozila koje je bilo vrlo blisko vozilu koje je serijski počelo da se proizvodi i prodaje godinu dana kasnije.

yarisHSD 07

Toyota je jedina koja na našem tržištu nudi realnu mogućnost kupovine hibrida, tako da i pored toga što globalno gledano postoje hibridi u ovom segmentu, na našem tržištu Yaris HSD je jedini izbor za svakoga ko želi hibridni pogon. Naravno, Toyota nudi hibride u formi Aurisa HSD, Priusa, a uskoro će na našem tržištu biti ponuđen i RAV4 sa HSD pogonom.

yarisHSD 36

Problematika vezana za naše tržište i automobile sa hibridnim (ili još gore, električnim) pogonom se nije promenila od momenta kada smo na testu imali prvi Prius. Potencijalni interesanti za ovaj tip automobila nemaju nikakv podsticaj, pogodnost, prednost ili bilo šta slično, čime bi bili dodatno motivisani za investiciju u neki model sa hibridnim pogonom. Tako se i Yaris HSD nalazi i istoj situaciji, pa Toyota mora da privuče kupce nekim eventualnim i dodatnim popustima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here