Nekada prilično popularna kategorija vozila je izgubila bitku pod naletom SUV vozila koja neumoljivo uzimaju primat u prodaji, a Reno je jedan od retkih koji i dalje u ponudi ima aduta u MPV kategoriji. Novi Scenic akcenat stavlja na avangardni dizajn umesto na praktičnost. Da li je to način da MPV kategorija vozila nastavi da živi i da li će joj upravo dizajn doneti preko potrebne brojke kada je prodaja u pitanju?

Čelnici Renoa su sigurno bili u velikoj dilemi da li nastavljati sa Scenic modelom s obzirom na stanje na tržištu i potrebu za MPV vozilima u Evropi. Ovakva vozila jednostavno se moraju oslanjati na tržište u Evropi, jer jedino na tom tržištu mogu imati neki udeo u prodaji, pa se tako pitanje da li nastavljati sa Scenicom smatra prilično opravdanim.

Reno ne bi bio Reno da ne koristi dizajnere kako bi kompletno redefinisali neku kategoriju vozila, a upravo to se desilo sa novom generacijom ovog modela. Mi smo u više navrata imali prilike da testiramo Scenic modele, kako Grand varijantu, a tako i prethodni pokušaj približavanja Scenic modela SUV kupcima u vidu Xmod modela. Pretdhodnu generaciju ovog modela u klasičnoj Scenic izvedbi, na žalost, nismo kompletirali već se taj test pretvorio u utiske o tome kako radi Reno asistencija na drumu.

Za razliku od Xmod pokušaja, inženjeri su prilikom projektovanja novog modela imali drugačiji pristup. Xmod verzija je igrala na kartu pogona, kartu koja je slaba i kod SUV vozila, a svi znamo da sva ta vozila mogu da pomognu da se pređe preko malo većih ivičnjaka ili preko nečišćenih ulica pod snegom (česta slika kod nas?!) i to je bilo moguće i sa Xmod modelom. Ipak, pretpostavljamo da su u Renou imali brojne sastanke menadžmenta i da su odlučili da novi Scenic pokuša da odigra na kartu na koju igraju i moderni SUV modeli, a to je dizajn, tačnije imidž.

Ovo je vrlo interesantno jer je Reno u principu odigrao veliku ulogu kada je MPV klasa u pitanju, a originalni Scenic je praktično i začetnik ove klase, pa je tako na njemu ponovo velika odgovornost i pokušaj da se klasa spasi i očuva.

Pomalo svemirski dizajn spoljašnosti, moglo bi se reči neprimereno veliki točkovi i sveobuhvatno velika sličnost sa R-Space konceptom su jasno najjači aduti kod ovog modela i upravo sa tim adutima Scenic ima nameru da napadne potencijalne kupce i odvrati ih od SUV vozila. Međutim, ova kategorija vozila ima jedan veliki problem, a to je da ona naprosto nisu moderna, odnosno “kul”. Upravo to je ono što Scenic pokušava da učini, da vas učini dovoljno kul kada se na parkingu nađete pored nekog SUV modela.

Kampanja za novi Scenic je zasnovana na tome, tj. da se sada poslovi transporta dece na trening ili dopremanja namirnica sa pijace obavi na “kul” način.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here