Prvi utisci: Reno pomoć na putu

0
3553
Image

 

Na testu nam je bio Renault Scenic 1.6 dCi, međutim tema ovog teksta neće biti automobil već Reno Asistencija na drumu. Plan, naravno, nije bio da se proverava rad ove službe. Do promene plana je došlo nakon što je na sred autoputa, direktno ispred nas, izleteo pas.

Automobilski mediji obično posmatraju novo vozilo sa aspekta nekog ko vaga između jasno uočljivih vrednosti kao što su dizajn, oprema, motori i, naravno, cena. Na dužim testovima na „tapet" stignu i neke druge stavke kao što je rad servisa i, evenutalno, kvalitet vozila nakon 10-20-30 hiljada pređenih kilometara.

Ono o čemu se retko, a bio bih smeo da kažem i nikad, piše su vanredne situacije u kojima niko ne planira, niti želi, da se nađe. Tako nešto se dogodilo upravo prilikom ovog testa, pa sam bio u prilici da osetim iz prve ruke kako radi Reno Asistencija – usluga koja će vam značajno olakšati snalaženje u, često, veoma neprijatnim situacijama.

Image

 

Ako ste kupili nešto iz proizvodnog programa kompanije Reno tokom marta meseca, odnosno tokom trajanja Međunarodnog salona automobila u Beogradu pored popusta, bogatijih paketa opreme, vozilo će biti i sa petogodišnjom garancijom kao i sa Reno Asistencija klauzulom.

Reno Asistencija je na raspolaganju 24 časa, a u saradnji sa AMSS garantuje da će vam biti ukazana pomoć u veoma kratkom roku, kao i da će se pobrinuti da se vratite kući ili nastavite put, u zavisnosti od toga šta se desilo sa vašim vozilom.

Image

 

Na putu ka Mađarskoj, neposredno pre graničnog prelaza Horgoš, imali smo tu nesreću da se susretnemo „oči u oči" sa psom koji je pokušavao da pretrči svih šest traka autoputa. U petoj po redu je bio Senik i to je bio kraj puta – za psa, ali i za naše test vozilo. Naglo kočenje na autoputu nije previše pomoglo, ali je rezultat ozbiljnog udarca bio zaglavljivanje pedale kvačila u pritisnutom položaju, tako da sam se odmah isključio na benzinskoj stanici koja je bila neposredno ispred nas.

Parkiram se bezbedno i zaustavljam rad motora. Spolja, šteta izgleda ogromna – kako to i obično biva kada udarite tj. neuspešno izbegnete poveću životinju. Kompletan prednji branik je nestao, a hladnjak je dobro pomeren ka unutrašnjosti vozila, dok se rashladna tečnost izliva iz sistema za hlađenje dCi agregata. Ne baš lepa situacija, moram da priznam.

Image

 

Nalepnica na poleđini vozila ima jasno istaknut telefonski broj Reno Asistencije. Nisam imao nikakvih prethodnih znanja o tome kako rade domaće službe, pa sam sa skepsom pozvao besplatni telefonski broj zbog činjenice da je bila subota popodne.

Operater se odmah javlja i nakon opisa situacije, traži nekoliko podataka iz saobraćajne dozvole vozila. Kaže da će se AMSS šlep javiti veoma brzo, a da što se našeg transporta tiče, nisu u mogućnosti da ponude mnogo opcija s obzirom da smo u blizini relativno malog grada (nadam se da se subotičani neće uvrediti) i da subotom popodne nema mnogo opcija osim da sednemo na autobus do Beograda, a da će nam Reno Asistencija refundirati autobuske karte.

S obzirom na situaciju da je u pitanju test vozilo, pitam za savet šta da radim povodom udesa koji smo imali. Operater kaže da, ukoliko postoji mogućnost, pozovem patrolu saobraćajne policije i da se izvrši uviđaj kako bi osiguranje moglo da tereti Srbija Put kompaniju koja je dužna da obezbedi autoput.

Srećom po nas, patrola saobraćajne policije stoji upravo preko puta benzinske pume i kontroliše saobraćaj koji ide od Horgoša ka Subotici. Policajci su odmah, čim sam im rekao (doviknuo sa druge strane autoputa) šta se desilo, seli u vozilo i uputili se mestu udesa da bi slikali psa, a potom dolaze i do Senika čije je stanje takođe ovekovečeno njihovim foto aparatom. Nakon kratkog popunjavanja formulara za opis udesa, policajci mi kažu da će izveštaj biti gotov za 10-tak dana i da će na osnovu toga osiguravajuće društvo moći da tereti „putare".

Image

 

Odmah nakon toga stiže AMSS šlep koji veoma brzo podiže Senik i krećemo ka Subotici, gde se nalazi najbliži ovlašćeni servis za vozila marke Reno. Ukoliko se nađete u nezgodnoj situaciji kakva je ova ili nešto mnogo gore, ovakav servis će vam biti od velike pomoći da tešku situaciju učini mnogo lakšom, bar u onim kritičnim trenucima kada vam je, koliko god bili iskusni, uvek dobro došla pomoć i savet. Naravno, ukoliko ste kasko osigurani, to je onda još i bolje zato što poveliki trošak popravke nećete morati da snosite vi.

Međutim, treba da istaknem i neke negativne stvari koje su se dogodile, a koje imaju veze sa opremom vozila. Kada kupujete automobil, plus je ako automobil ima automatsko ovo, automatsko ono. I zaista, kada je normalna situacija – ti automatski sistemi su od velike pomoći.

Image

 

Hands-free sistem, tj. kartica umesto klasičnog ključa je jedan takav sistem. Stavite karticu u torbicu i vaše je samo da dodirnete bravu ili se udaljite od automobila, sistem sam otključava ili zaključava. Međutim, u ovoj situaciji je poprilično odmagao. Naime, prilikom kočenja pritisnuo sam kočnicu i kvačilo, a nakon udarca kvačilo je ostalo zaglavljeno u pritisnutom položaju. Problem je nastao što bi onda automobil bilo nemoguće staviti „na kontakt" već bi svako pritiskanje start/stop dugmeta pokretalo motor, a to svakako nije najpametnije kada vam je iz sistema za hlađenje iscurela većina rashladne tečnosti, koliko god motor kratko radio i koliko je hladno napolju.

Drugi problem koji je nastao sa ovim sistemom je kada je automobil ostavljan ispred servisa. Da sam morao da ostavim automobil ispred servisa do ponedeljka, bio bi veliki problem da li bi kartica koju sam trebao da ubacim u sanduče bila u dometu vozila što bi značilo da je automobil efektivno otključan, tj. svako ko bi se mašio za ručicu vrata bi mogao i da uđe u vozilo? Srećom, nisam morao da procenjujem domet kartice, ali to je aspekt keyless sistema o kome do sada nisam razmišljao, a i sam posedujem automobil sa takvim sistemom otključavanja/zaključavanja.

Image

 

Električna parkirna kočnica je bio još jedan sistem koji je u ovoj situaciji bio na smetnji. Naime, dok je automobil isključen, električnu parkirnu kočnicu je moguće isključiti. Međutim, nakon udesa, to nije bilo moguće svaki put, tako da sam i zbog toga u nekoliko navrata morao da startujem motor kako bi „spustio" parkirnu kočnicu.

Da zaključim, usluga asistencije na drumu je odličan servis koji bi trebalo da bude sve značajniji aspekt pri kupovini novog automobila ili da bar, ukoliko ste neodlučni, tas prevagne u korist onog modela koji se nudi sa ovakvom uslugom. Prisustvo ovakvog servisa u ponudi pri kupovini automobila je, sasvim sigurno, daleko značajnije nego što se na prvi pogled to može učiniti.

Sa druge strane, ako kupujete bogato opremljeni automobil, trebate biti svesni da u vanrednim situacijama neki od bezbrojnih sistema za olakšavanje svakodnevne vožnje mogu biti otežavajući faktor i morate biti spremni da tako nešto i očekujete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here