NK TEST: Renault Scenic XMOD dCi 110

0
5494

Sa uvođenjem XMOD varijante u Scenic gamu, Renault se sada zaista primakao nečemu što bi moglo da se nazove „idealni porodični automobil“. Naime, Scenic XMOD je, za današnje vreme, vrlo skromnih dimenzija, nudi modularn i prostrani putnički prostor, a XMOD ga sa nešto višim klirensom i dodatnom elektronikom čini nešto pogodnijim za vožnju snegom zavejanim ulicama.

Renault je tokom proteklog perioda imao čitav niz osvežavanje game vozila baziranih na Megane platformi, tako da je nizom estetskih „zatezanja“ omogućeno da Scenic modeli budu i dalje veoma aktuelni i pored toga što su istinska unapređenja po pitanju šasije, ogibljenja i motorizacije izostala.

Međutim, ono što je možda i daleko važnije za vozača i putnike je da su unapređenja po pitanju opreme išla u korak sa konkurencijom, a takođe su primetne i fine izmene na ergonomiji i optimizaciji infozabavnih sistema. Ova suptilna unapređenja neko ko planira da kupi automobil sigurno neće primetiti, ali kako smo mi prilično često za volanom Renault automobila možemo da primetimo poboljšanja koja nikada neće biti ključ za odabir automobila, ali će sigurno biti razlog za zadovoljstvo u vožnji.

Model sa XMOD oznakom je novitet u Scenic gami, a ono što ga izdvaja od klasičnog, kratkog, Scenica je prisustvo elektronskog sistema koji će olakšati start, vožnju i zaustavljanje kada su uslovi otežani (ovo treba čitati kao „sneg zavejao ulice“). Detaljnije o ovom sistemu u nastavku teksta, ali kako smo sličnu elektroniku već imali prilike da probamo u Fiat 500L Trekking, možemo da kažemo da je ovaj novitet vrlo koristan za veliku većinu vozača i da vam zaista može pomoći. Obim pomoći zavisi od toga koliko dobro vozite u takvim uslovima, ali će velika većina vozača zaista imati koristi od ovakve vrste asistencije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here