2020 Honda Civic Type R

0
556
NAS SPONZOR

Honda je na domaćem tržištu predstavila osveženu verziju modela Civic Type R, koji dolazi sa serijom kozmetičkih izmena, poboljšanom šasijom i dodatnom bezbednosnom tehnologijom. Prodaja kreće kasnije ove godine.

Sportski hečbek je dobio nove stilske elmente na eksterijeru i u enterijeru, poboljšanu aerodinamiku, redizajniranu šasiju i podešavanje amortizera i funkcije koju vožnju u ovom automobilu čine još bezbednijom.

Izmene na spoljašnosti su konzervativne i svode se na plavi finiš i veću prednju masku, za koju Honda tvrdi da poboljšava hlađenje motora. U kabini, putnici sada uživaju u novom upravljaču koji je presvučen alkantarom i restilizovanom menjačkom ručicom.

Prerade na šasiji su značajnije. Novi Civic Type R dolazi sa unapređenim amortizerima, krućim zadnjim krajem, preuređenom geometrijom prednjeg ogibljenja i novim kočionim diskovima sa novim pločicama. Oba nova elementa produžavaju radni vek kočnica, a donose bolje performanse.

Mnogi sistemi koji pomažu vozaču sada su standardni u svim verzijama, uključujuži pokrivanje slepe tačke i kontrolu bočnog saobraćaja sa zadnje strane, pored postojeće asistencije za vožnju unutar saobraćajne trake, upozorenja na čeoni sudar, aktivno bezbednosno kočenje i adaptivni tempomat.

Za pogon na prednjim točkovima i dalje će se koristiti dvolitarski benzinac sa turbom i četiri cilindra, a snaga ostaje istih 305KS i 400Nm. Jedini menjač u ponudi i nadalje će biti šestostepeni manuelni, a vozači i dalje na raspolaganju imaju tri moda vožnje – Comfort, Sport i R+, kojima se reguliše krutost ogibljenja, reakcija na pritisak gasa i „težina“ upravljača.

Prethodni tekst2020 Opel Insignia GSi
Sledeći tekstToyota predstavila GR Yaris