Prvi utisci: Nissan ProPilot – savršen izbor svakog „influensera“

0
1958
NAS SPONZOR

Vozite se i primećujete da automobil ispred vas konstantno vozi dosta sporije od toka saobraćaja, kasno koči, prolazi kroz „debelo“žuto i više vremena prvodi van kolovozne trake nego u njoj? Da, za volanom je „influenser“. Na kojim mrežama se „influensiranje“ dešava to vama nije posebno bitno. Ono što vam je vrlo bitno je da ga na vreme spazite jer ti vozači traže da svi oko njih budno paze na njihovu vožnju, jer to njima naprosto nije važno. Nissan sa ProPilot softverom sada taj posao brige o influenserima za volanom čini malo lakšim.

Ukratko, ProPilot softver nudi ono što je deklarisano kao drugi nivo autonomne vožnje (Level 2), tj. u pitanju je polu-autonomna vožnja koja se zapravo svodi na to da će automobil samostalno držati zadatu brzinu i držati zadatu kolovoznu traku. Ako pitate vozače kojima se „influenser“ nalazi u retrovizoru – više nego dovoljno!

Sticajem okolnosti, Qashqai i ProPilot softer u njemu, su na našem testu bili tokom snežne mećave tako da je zbog neočišćenih drumova kao i jakih snežnih padavina sistem senzora bio više ili manje van funkcije tako da test ovog, vrlo važnog, noviteta nije bio detaljan koliko bi smo želeli. Srećom, Nissan je najavio da će ovaj sistem postati raspoloživ u svim vozilima njihove game, a ne samo u Leaf i Qashqai modelima, što je trenutna situacija.

Ah da, da kažemo reč i ostatku vozila. Nissan isporučuje ProPilot kao opciju koja je na raspolaganju samo u kombinaciji sa 1.6 dCi agregatom i automatskim menjačem, baš kao što se podrazumeva da ste odabrali najskuplji, Tekna, paket opreme. Drugim rečima, testirani Qashqai je bio u svom najbogatijem izdanju, ali kako smo letos vozili identično opremljeni i motorizovani model, posebnih iznenađenja nije bilo. Dok ne „odštampamo“ test, podsetite se šta smo rekli o novom modelu, koji se za razliku od ovog, suočio sa ekstremnom vrućinom.

Prethodni tekst2019 Lamborghini Huracan EVO
Sledeći tekstPredstavljen novi Porsche 911 kabriolet
Večni entuzijasta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here