2019 Lamborghini Huracan EVO

0
414

Lamborghini je unapredio svoj model Huracan agresivnijom stilizacijom, poboljšanjem šasije i dodavanjem više snage. Prve isporuke Huracana EVO očekuju se na proleće.

Automobil koristi isti 5,2 litarski atmosferski V10 motor kao do sada, ali sa novim titanijumskim usisnim ventilima i unapređenim izduvnim sistemom. Kao rezultat, agregat proizvodi 638KS i 600Nm maksimalnog obrtnog momenta, što je 28KS i 40Nm više nego do sada.

Snaga se šalje na sve točkove preko sedmostepenog menjača. EVO ubrzava od 0-100km/h za 2,9 sekundi, a maksimalna brzina premašuje 321km/h i na nivou je modela Huracan Performante.

Novi Huracan zadržava postojeći sistem pogona na svim točkovima, ali su izvršena određena poboljšanja šasije. Revizija obuhvata novi sistem upravljanja zadnjim točkovima i vektorsku raspodelu obrtnog momenta, kao i novu Dinamica Veicolo Integrata centralnu kontrolnu jedinicu, što omogućava podešavanja šasije u skladu sa željama vozača.

Izvršena je i revizija Lamborghinijevog Piattaforma Inerziale sistema koji obuhvata seriju senzora i žiroskopa koji nadgledaju uslove na putu i podešavaju kontrolu trakcije, raspodelu obrtnog momenta i adaptivno ogibljenje. Sistem ANIMA omogućava izbor između tri režima vožnje: Strada, Sport i Corsa. Prvi je predviđen za svakodnevnu vožnju, a ostala dva za sportski orijentisanu vožnju.

Revizija eksterijera obuhvata nove felne od 20 inča, nove prednje i zadnje branike, osvežene pragove i nove usisnike vazduha. Zadnje krilo, prednji spliter i zadnji difuzor takođe su revidirani zajedno sa visoko podignutim cevima izduvnog sistema.

U kabini, novi Huracan EVO trimovan je kombinacijom alkantare i prirodne kože. Automobil je dobio i novi centralni ekran dijagonale 8,4 inča sa satelitskom navigacijom i internet radiom. Tu je i sistem Apple CarPlay, a kompatibilnost sa Androdid uređajima još nije potvrđena.

Lamborghini je saopštio da će Huracan biti dostupan u širokom spektru paketa za enterijer i eksterijer, što će kupcima omogućiti maksimalno prilagođavanje vozila.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here