Predstavljen novi Porsche 911 kabriolet

0
387

Porsche je predstavio novi 911 u kabrioletskoj verziji posle premijere kupea jesenas na Sajmu automobila u Los Anđelesu. Poput kupea, kabriolet stiže u verzijama Carrera S i 4S.

U kabriolet je ugrađen redni trolitarski šestocilindrični motor koji proizvodi 450KS i 528Nm. Kao i u slučaju kupea, Porsche je prikazao samo verzije sa novim osmostepenim automatskim menjačem, dok je sedmostepena manuelna transmisija u najavi.

S verzija ubrzava od 0-100km/h za samo 3,5 sekundi, a 4S sa pogonom na svim točkovima to postiže za 3,4 sekunde kada su oba automobila opremljena opcionim Sport Chrono paketom. Maksimalne brzine su 304km/h za S i 301km/h za 4S.

Kabrioletske varijante prvi put dobijaju PASM sportsko ogibljenje, koje donosi kruće opruge i šipke za učvršćivanje karoserije koja je spuštena za 1cm i podesive amortizere. Krov novog kabrioleta podiže se ili spušta za samo 12 sekundi pri brzini do 50km/h i ima zadnji prozor od stakla. Deo paketa je i zaštitinik od vetra koji je elektrifikovan.

Cela karoserija, osim prednje maske i zadnjeg centralnog segmenta, napravljena je od aluminijuma. Prednji kraj je širi od zadnjeg za 4,5cm, LED svetla su deo standardne opreme, a stilske odlike nove generacije 911 kabrioleta su širi zadnji spojler koji može da se postavi u više položaja i zadnja svetlosna linija koja je karakteristika svih novih Porsche modela.

Kabina novog 911 kabrioleta definisana je pravim linijama, uvučenim instrumentima i centralnim ekranom koji je porastao na dijagonalu od 10,9 inča. Opciona sportska sedišta podešavaju se na 18 načina i pružaju bolju bočnu potporu nego do sada.

Kabriolet je opremljen i režimom za vožnju po mokrom u sistemu kontrole stabilnosti, a tu je još nekoliko bezbednosnih sistema, uključujući upozorenje na čeoni sudar sa automatskim kočenjem i detekcijom pešaka, adaptivnim tempomatom i – prvi put u modelu 911 – kamerom za noćnu vožnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here