Nissan Leaf sa povećanom autonomijom

0
145

Nissan je lansirao top verziju električnog modela Leaf sa više snage i povećanom autonomijom. Model se prodaje u ograničenoj seriji od 5.000 primeraka u Evropi pod oznakom Leaf 3.Zero e+ Limited Edition.

Snaga je povećana na 215KS sa 150KS kod regularne verzije. Specijalni Leaf raspolaže maksimalnim obrtnim momentom od 338Nm, a maksimalna brzina povećana je na 155km/h. Autonomija je porasla na 382km sa 268km.

Nova baterija od 62kWh sadrži 288 ćelija u poređenju sa 192 u standardnoj jedinici. Nissan je saopštio da ovo pakovanje osigurava 25% više energetske gustine i 55% više kapaciteta za skladištenje energije iako je slične veličine kao baterija od 40kWh. Automobil je viši za 5mm i postavljen je na felne od 16 inča da bi se napravilo mesta za novu bateriju ispod poda, ali su ostale dimenzija vozila neizmenjene.

Kabina je dobila novi multimedijalni sistem sa ekranom dijagonale osam inča, a Nissan je obećao dodatne onlajn servise. U ponudi su i nove boje karoserije u dva tona.

Istovremeno je lansiran i novi Leaf 3.Zero sa unapređenim enterijerom i eksterijerom, koji zadržava bateriju od 40kWh i standardne specifikacije originalnog modela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here