2020 Mercedes CLA

0
137

Mercedes-Benz je na Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavio novi CLA. Redizajnirana kompaktna limuzina stiže na tržište krajem godine, kao model za 2020.

Novi CLA je veći, stilski uređeniji i tehnološki opremljeniji od modela koji menja. Ovaj automobil je više sportska alternativa limuzini A klase, koja je slične veličine. Automobil je duži i širi za po pet centimetara, pa u kabini ima više mesta nego do sada. Istovremeno, CLA je upečatljiviji na putu, naročito kada je postavljen na felne od 19 inča, a i zbog toga što je vozilo nešto niže.

Kabina je uređena po ugledu na A klasu. Tu su dva spojena ekrana od po sedam inča – digitalna instrument tabla i ekran za multimediju. Oni mogu biti zamenjeni jedinicama dijagonala 10,25 inča.

CLA je dobio unapređeni multimedijalni sistem sa oznakom MBUX, a među novim servisima su asistent koji prepoznaje komande zadate pokretima. Tu je i unapređeni sistem satelitske navigacije koji razume indirektne glasovne komande.

Mercedesova kompaktna limuzina prvi put je dobila tehnologiju poluatonomne vožnje u određenim situacijama, koja obuhvata adaptivni tempomat sa prepoznavanjem uobičajene rute i prilagođavanjem brzine, aktivnu kontrolu kretanja u saobraćajnoj traci, automatsko kočenje, pokrivanje slepih tačaka i upozorenje na bočni saobraćaj.

Za sada je prikazana samo jedna verzija ovog modela – CLA250, sa dvolitarskim turbo benzinskim motorom od četiri cilindra, koji proizvodi 224KS i 350Nm. Motor je povezan sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dva kvačila, a snaga se prenosi na prednje točkove. U ponudi će biti i pogon na svim točkovima. Najavljene su i varijante  AMG CLA35 i CLA45 sa snagom oko300KS odnosno 400KS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here