2020 Opel Insignia GSi

0
51

Opel je predstavio Insigniu GSi, najsnažniju verziju ovog modela, koja dolazi sa dvolitarskim turbo motorom sa četiri cilindra. Agregat proizvodi 230KS i 350Nm, a maksimalni obrtni momenat postiže od 1500 do 4000 obrtaja. Menjač je devetostepeni automatski.

Snažni hečbek je opremljen i pogonom na svim točkovima sa vektorskom raspodelom obrtnog momenta, što, prema navodima Opela, pomaže pri bržim prolascima kroz krivine. Insignia GSi ima Brembo kočnice sa četvoroklipnim čeljustima, novo adaptivno FlexRide ogibljenje i drugačije podešeno upravljanje.

Uporedo sa objavom detalja o modelu GSi na ceremonoji u Briselu, saopšteni su i podaci o revidiranoj ponudi motora za Insigniu. Početna jedinica biće 1,4 litarski benzinac sa tri cilindra od 145KS i 235Nm i šestostepenim manuelnim menjačem. Potrošnja goriva iznosi 6,2l/100km.

Dvolitarski motor biće ponuđen i u specifikaciji od 200KS, takođe sa devetostepenim automatikom. Ovo je prvi Opelov motor sa tehnologijom deaktivacije cilindara radi smanjenja potrošnje goriva. Slabija verzija troši 7,6l/100km, a snažnija 8,5l/100km.

U ponudi će biti jedan dizelski agregat – 1,5 litarski sa tri cilindra, koiji isporučuje 120KS i 300Nm, a potrošnja je 4,9l/100km. Dvolitarski četvorocilindarski dizelaš biće uveden u prodaju kasnije ove godine.

Opel je saopštio da su motori sa tri cilindra lakši za pedesetak kilograma od onih koje menjaju u aktuelnoj Insigniji.

Opel je ranije prikazao promene u dizajnu modela i tehnološka unapređenja  u kabini. Nemački proizvođač navodi da Insignia sada izgleda “niža i šira nego ikada do sada”, ali nije objavio podatke o dimenzijama. U kabini je izmenjena grafika navigacionog sistema, kako bi izgled bio “svežiji i moderniji”, a dodato je i bežično punjenje mobilnih telefona.

Prodaja Insignije prepolovila se u Evropi tokom prethodne decenije, a Opel se nada da će osvežena verzija aktulene generacije popraviti stanje. Ponuda varijacija ovog modela je redukovana, pa je tako Sports Tourer izbačen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here