Abarth 695 za 70. godišnjicu

0
452
NAS SPONZOR

Abarth je napravio specijalnu verziju modela 695 povodom 70 godina svog postojanja. Proizvodnja je ograničena na 1.949 jedinica (referenca na goidnu osnivanja), a početna cena je oko 33.000 EUR.

Stilske revizije u odnosu na standardni Abarth 595 obuhvataju set širih SuperSport felni od 17 inča, naglašene blatobrane, dublje pragove i novo, ručno podesivo zadnje krilo. Ono može da se postavi u 12 različitih uglova od 0 do 60 stepeni. Kada je ugaonajveći, krilo osigurava 42kg dodatne vertikalne sile koja pritiska vozilo pri brzini od 200km/h.

Abart 695 70th Anniversario ofarban je u spcijalnu Monza zelenu boju, što je posveta prvom Abarthu 500 koji je postavio šest međunarodnih rekorda na ovoj stazi 1958. godine. Abarth je dodao i dekoraciju trkaške zastve na krov i škorpiu na poklopcu motora, što je posveta trkačkim modelima ove marke u prošlosti.

Ostala mehanička unapređenja obuhvataju set većih ventilisanih kočionih diskova, četvorkolipne Brembo aluminijumske čeljusti i par adaptivnih Koni amortizera za zadnju osovinu. Abarth je dodao i aktivni Record Monza izduvni sistem.

U automobil je ugrađena najpotentnija verzija Abrthovog turbo 1,4 litarskog četvorocilidarskog turbo motora od 180KS i 250Nm maksimalnog obrtnog momenta. Snaga se prenosi na prednje točkove petostepenim manuelnim menjačem i mehaničkim fiferencijalom ograničenog proklizavanja. Ubrzanje od 0-100km/h traje 6,7 sekundi, a maksimalna brzina je 222km/h.

U kabini, kupci dobijaju sportski upravljač, aluminijumsku ručicu menjača, unikatne tepihe, automatski klima iređaj i sedmoinčni ekran multimdijalnog sistema sa Apple CarPlay i Android Auto tehnologijama i telemetrijskim sistemom. Tu je par sporstkih sedišta koje je uradila kompanija Sabelt specijalno za ovaj model.

Prethodni tekst2020 Chevrolet Corvette kabriolet
Sledeći tekstТоyota Mirai koncept