2020 Chevrolet Corvette kabriolet

0
146

Nova Chevrolet Corvette dobila je kabriolet verziju sa sklopivim tvrdim krovom. Chevrolet je saopštio da je ovo posveta originalnom modelu iz 1953. godine koji je mogao da se kupi samo bez fiksiranog krova. Prodaja kreće početkom sledeće godine.

Američki proizvođač objavio je da je nova Corvette inženjerski urađena “pre svega kao kabriolet”. Kao takva, zadržala je kapacitet prtljažnika jednak kupe verziji, što znači da moće da primi dve torbe za golf i sa spuštenim krovom.

Krov se sklapa i podiže radom šest električnih motora, za koje proizvođač tvrdi da su pouzdaniji od tradicionanog hidrauličnog sistema. Krov može da se spusti za 16 sekundi do brzine od 50km/h i sadrži električni prozor koji razdvaja kabinu i motor.

U standardnom paketu, dvodelni tvrdi krov je iste boje kao ostatak karoserije, ali kupci mogu da odaberu karbonsku završnu metalik crnu obradu. Krov i pokrivač za kabinu napravljeni su od kompozitnih materijala, kako bi težina bila što manja.

U kabriolet je ugrađen isti atmosferski, prvi put u istoriji ovog modela centralno smešteni 6,2 litarski V8 motor kao u kupeu, koji proizvodi 500KS pri 6450 obrtaja i 637Nm pri 5150 obrtaja . Snaga se prenosi na zadnje točkove istim osmostepenim menjačem sa dva kvačila, ali je kabriolet dobio posebno podešavanje ogibljenja i šasije.

Proizvodnja kabrioleta počinje u prvom kvartalu 2020. godine u General Motorsovoj fabrici u Kentakiju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here