Тоyota Mirai koncept

0
410
NAS SPONZOR

Toyota je prikazala novi Mirai koncept, koji najavljuje drugu generaciju vozila sa vodoničnom gorivnom ćelijom. Automobil će biti predstavljen na predstojećam Sajmu automobila u Tokiju.

Novi koncept opisan je kao „završna faza razvoja druge generacije Miraija“, a Toyota obećava veliki iskorak u tehnologiji gorivnih ćelija za električna vozila. Japanski proizvođač saopštio je da novi model omogućava 30% veću autonomiju u poređenju sa sadašnjim, uz poboljšanje performansi.

Novi Mirai koncept napravljen je na najnovijoj TNGA platformi i karakterišu ga dramatičan stil, uključujući redizajnirani prednji i zadnji kraj, a čitava karoserija je više u stilu kupea. Toyota je objavila da je krutost karoserije povećana i da je težište spušteno u odnosu na originalni Mirai.

Koncept je dugačak 4935mm i širok 1885mm, a međuosovinski razmak je 2920mm. Postavljen je na felne od 20 inča i zadržao je konfiguraciju limuzine sa četvoro vrata originalnog Miraija iz 2014. godine.

Prerađen je i enterijer. Tu je centralni ekran od 12,3 inča, potom digitalna instrument tabla, a mnoge kontrole premeštene su na centralnu konzolu. Mirai sada ima pet sedišta umesto originalnih četiri, što je postignuto preradom konfiguracije gorivne ćelije.

Uz informaciju o povećanoj autonomiji, Toyota nije objavila nikakve specifične detalje o pogonskoj jedinici. Saopšteno je da je sistem potpuno redizajniran i da ima više prostora za vodonik, kao i da je postignut ugodniji i linearniji odgovor pogona na komande vozača, uz unapređeno upravljanje.

Prethodni tekstAbarth 695 za 70. godišnjicu
Sledeći tekstPorsche predstavio Taycan 4S

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here