Porsche predstavio Taycan 4S

0
95

Porsche je predstavio Taycan 4S, cenovno nešto povoljniju verziju novog sportskog modela u poređenju sa varijantama Turbo i Turbo S. Automobil može da se poruči po početnoj ceni od oko 95.000 EUR.

Taycan 4S raspolaže sa 530KS, kapacitet baterije mu je 79,2kWh, a autonomija je 400km. Porsche uz ovaj model nudi Perfromance Battery Plus opciju, koja povećava snagu na 570KS, a bateriju na 93,4kWh.

Ubrzanje od 0-100km/h ostaje isto u odnosu na standardni 4S i iznosi okruglo četiri sekunde. Autonomija je povećana na 460km, što je najviše u porodici Taycan. Dodatni paket podrazumeva i brže punjenje baterije snagom od 270kW u poređenju sa standardnih 225kW.

Ostali tehnički detalji Taycana 4S su skoro potpuno isti kao kod skupljih verzija, što znači da automobil ima dva električna motora na dve osovine, pogon na svim točkovima i dvostepenu transmisiju za ubrzanje. Zadnji motor je kraći za 80mm nego kod Turbo i Turbo S verzija, a automobil ima i nešto manje kočnice, sa diskovima od 360mm i šestoklipnim čeljustima napred i 358mm i četvoroklipnim čeljustima nazad.

4S ima manje felne od 19 inča, crvene kočione čeljusti i revidirani aero paket, sa drugačijim donjim segmentom prednjeg kraja, pragovima i zadnjim difuzorom. Dinamička LED svetla su standardna, kao i delimični kožni tretman kabine, a Porsche nudi i varijantu kabine bez kože, umesto koje se koriste sintetički materijali.

Kupci ovog, kao i ostalih Taycana, imaju trogodišnje pravo korištenja brzih punjača mreže Ionity i Porscheovih stanica za punjenje baterije. Kupci dobijaju i obuku za brzu vožnju na stazi Silverstone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here