NK TEST: Nissan X-Trail 2.0 dCi AT 4×4

Četiri godine od predstavljanja treće generacije usledila je restilizacija koja nastavlja trend pripitomljavanja ovog modela. X-Trail je bio sinonim za nešto robusnije vozilo, ali je Nissan reagovajući na želje kupaca ovaj model usmerio ka tome da ponudi više prostora od Qashqai modela uz vrlo blizak vizuelni identitet sa manjim modelom.

Prilikom našeg prvog susreta sa X-Trail modelom treće generacije konstatovali smo da su u Nisanu sa novim modelom želeli da „gađaju“ tržište koje zahteva SUV vozilo kome offroad potencijal nije u prvom planu, već je akcenat na udobnosti, mekanoj vožnji i daljem utvrđivanju imidža kompanije.

Kako je i Qashqai model pretrpeo restilizaciju, to je učinjeno i sa X-Trail modelom, a naravno da je nastavljen taj trend „Qashqai-zacije“ X-Trail modela, te ako je prvobitni X-Trail podsećao na manji model, onda je ovaj restilizovani gotovo identičan, vizuelno naravno. Aktuelni X-Trail koristi Reno-Nisan CMF (Common Module Family) platformu oznake C/D koju deli sa Qashqai modelom, Kadjarom, novim Koleosom, ali i nekim ne-SUV modelima poput Talismana, aktuelnog Megana i Nisan Pulsara.

X-Trail smo imali prilike više puta da probamo i to u različitim varijantama pogona i opreme, a pred sam kraj dostupnosti originalne treće generacije smo imali prilike i da probamo novinu u vidu 2-litarskog agregata sa autoamatskim menjačem. Upravo je ova kombinacija i prisutna u testu redizajniranog modela, a kada je X-Trail u pitanju, 2-litarski dizel je dugo vremena bitan faktor koji je hendikepirao Nissan ponudu u odnosu na ostale proizvođače.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -