Sprint u završnici – neposredno pre dolaska restilizovanog modela u prodajne salone, Nissan je proširio ponudu X-Trail motora uvođenjem 2,0 dizelaša koji je, po prvi put u ovoj karoseriji, uparen sa 4×4 pogonom i automatskim menjačem.

Iako je aktuelni X-Trail bio dočekan sa dosta skepse kao manje terensko vozilo nego što je to bio u prethodnoj generaciji, praksa je pokazala da kupci zapravo upravo takvo vozilo i traže. Dodatno, ukidanjem mogućnosti da se na Qashqai modelima (do)kupi treći red sedišta, dosta vozača koji su okrenuti ka vozilima sposobnim da transportuju više od pet osoba se uputilo upravo u pravcu X-Trail modela.

U kombinaciji sa relativno povoljnom cenom, naravno imajući u vidu da je u pitanju SUV vozilo koje samo po sebi zahteva određenu cenovnu premiju na konto popularnosti

Prodajni rezultati govore da je Nissan i sa ovim modelom pogodio sam centar mete, a ukoliko malo bolje obratite pažnju primetićete da su ovi modeli prilično česti u urbanim zonama, dok se u vreme zimovanja/letovanja prilično često nalaze na autoputu opremljeni krovnim koferom i dupke puni putnika. Treći red sedišta na ovom vozilu skoro da u potpunosti „troši“ prtljažni prostor, tako je krovni kofer apsolutno neophodan ukoliko planirate da na put krenete u proširenom porodičnom sastavu.

Pre nego krenemo u detaljniju analizu test automobila da kažemo da Nissan svrstava ovaj automobil u D-SUV segment, gde je kao konkurente ima mahom daleko veće modele kao što je Toyota Land Cruiser, Jeep Grand Cherokee i slični. Što se nas tiče, mi X-Trail smatramo i dalje C-SUV vozilom gde pripada kako po motorizaciji, ceni, a tako i po gabaritima gde se nalazim među većim modelima, ali i dalje kao „kompakt“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here