Tesla Model 3 za 35.000 dolara

0
278

Dugo očekivana osnovna verzija Teslinog Modela 3 konačno je stigla na tržište u Sjedinjenim Američkim Državama po početnoj ceni od 35.000 dolara i autonomijom od 350km. Kompanija je istovremeno preselila kompletnu prodaju na internet.

Šef Tesle Ilon Mask davno je obećao da će ova električna limuzina jednog dana biti ponuđena u specifikaciji Standard, a sada je to i realizovao. Moguće je naručiti i Model 3 u varijanti Standard Range Plus sa pojačanim performansama i autonomijom.

Maksimalna brzina osnovnog Modela 3 je 210km/h, a ubrzanje od 0-100km/h traje 5,6 sekundi. Automobil ispunjava iste bezbednosne standarde kao postojeći dosadašnji model. Ovaj automobil ne dolazi sa kompletnom Autopilot funkcijom, ali Mask kaže da će kupci kasnije moći da unaprede svoje vozilo.

Standardni enterijer podrazumeva tkaninom presvučena sedišta i multimedijalni sistem koji je, prema Maskovim rečima “nešto bolji” od onog koji je obećan. Svaki Model 3 u standardnom paketu opreme imaće panoramski krov.

Standard Range Plus košta 37.000 dolara, ima autonomiju od 385km, maksimalnu brzinu od 225km/h i ubrzanje od 0-100km/h za 5,3 sekunde.

Međunarodna prodaja ove dve verzije Modela 3 počinje za tri do šest meseci. Tesla je nedavno počeo da transportuje Model 3 u Aziju i Evropu. Mask je obećao da će automobil moći da se kupi samo uz pomoćmobilnog telefona.

Kompanija nudi potpunu refundaciju novca u roku od jedne sedmice ili 1600 pređenih kilometara da bi kupci mogli da isprobaju automobil i eventualno ga vrate bez penala. Mask je izjavio da bi ovaj koncept mogao delimično da zameni tradicionalne probne vožnje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here