Novine spolja?!

Pomenuli smo da je redizajn nastavio filozofiju kojom su se Nisanovi dizajneri vodili kod kreiranja treće generacije ovog modela, a to je vizuelni identitet veoma sličan onom koji plasira Qashqai. Smatramo ovo pozitivnim trendom jer nam se korporativni Nissan dizajn dopada zbog kombinacije oštrih dizajnerskih linija sa SUV duhom. Ista priča se prenosi i na X-Trail, tako da je kutijasti dizajn prošlost, a jasno oštre, da ne budemo baš preambiciozni i kažemo sportske, linije su ono što prvo upada u oči posmatrača.

Prednja maska se više spušta ka tlu i V izraz prednjeg dela je sada upečatljiviji, svetla za maglu tanja, modernija, bez hromiranih detalja, dok je LED potpis dnevnih svetala sada još efektniji. Sve to u kompletu čini da prednji kraj deluje daleko interesantnije i stvarno možemo reći da su ovde dizajneri napravili dobre poteze. Prosto rečeno X-Trail je redizajnom prednji kraj učinio pitomijim u smislu da sve manje podseća na terenac, već nas konstantno podseća da je X-Trail modelu mesto u urbanim sredinama.

Kako to obično i biva kod redizajniranih modela bočna silueta gotovo nikada i ne trpi neke izmene, tako da se izmena primećuje samo u novom modelu aluminijumskih felni koje su dostupne za redizajnirani model, istina već viđene na kraju dostupnosti originalne treće generacije modela. Tu je i sitan detalj antene koja je sada tu u profilu ajkulinog peraja umesto klasične antene koja je bila na prvobitnom modelu. Sitan detalj, ali eto još jedan dokaz da se i kod SUV modela cilja ta sportska nota. Izmene na zadnjem kraju su gotovo isto tako neprimetne, svetlosna grupa je samo blago redizajnirana, nema više toliko prozirno belih elemenata već se sastoji iz dve vizuelne celine, dok je deo oko pokazivača pravca sada malo zatamnjen.

Jednostavno rečeno najviše rada je primetno na prednjem delu, dok su ostale izmene gotovo i zanemarljive, ali se može reći da su dizajneri X-Trail sada učinili još primamljivijim. Uprkos inicijalnom razočarenju koje je nastupilo kod autora teksta kada je prikazan X-Trail treće generacije i to zbog činjenice da postaje mejnstrim, sada se to pokazuje kao dobra stvar jer nakon ovog redizajna ovo postaje SUV koji se može kupiti i zbog svog izgleda. Realno ne veliki broj automobila može da parira X-Trailu kada su u pitanju sportske crte, jedan od njih je Mazda CX-5 koja je neprikosnovena kada je dizajn u pitanju.

Novine unutra?!

Enterijer vozila je ono polje gde smo imali određene zamerke pre svega po pitanju modernih detalja kojih manjkalo u X-trail modelu treće generacije. Nažalost, te zamerke i dalje stoje, uprkos redizajnu. Vozačka instrumentacija je prošla bez promena, mada treba reći da je taj deo i bio vrlo korektan i nudio je sve potrebne podatke brzo i lako zahvaljujući 5″ ekranu u boji između pokazivača brzine i broja obrataja gde se prikazuju sve relevantne informacije za vozača.

Imajući u vidu šta konkurenti rade, ne možemo da ne primetimo da je Nissan propustio priliku da malo poboljša elektroniku i poveća dijagonale ekrana, koje su u moderno vreme postale vrlo bitan kriterijum pri izboru automobila. 

Veći deo enterijera je prenesen iz originalnog modela treće generacije, ali ipak neki od elemenata koji su bili bitni su promenjeni.

Pre svega, promenjen je obruč upravljača, koji sada daleko moderniji i zasečen je pri dnu što daje malo moderniji utisak posebno kada se u obzir uzmu i nove komande na upravljaču. Prekidači ovih komandi su sada, nalik onome što smo već videli na Kaškaiju, u cronoj boji i nešto manjih dimenzija što je zapravo poboljšalo upotrebljivost komandi, a njihov raspored i funkcije su logične tako da je upravljanje sistemima u vozilu pomoći njih vrlo lako.

Još jedan deo koji je pretrpeo izmenu je i deo oko menjača. Ručica automatskog menjača je, isto kao i volan, sada daleko modernija. Sama ručica, pokazivač položaja i kožna navlaka preko ručice su dosta doprinele enterijeru i u kompletu sa obručom upravljača sada enterijer deluje vrlo moderno – što nije bio slučaj kod prethodnika. Ono što nije menjano je interfejs klima uređaja i moramo da priznamo da nam je drago zbog toga jer je kontrolisanje rada klima uređaja vrlo komforno i intuitivno, te nema razloga za privikavanje duže od dva minuta. Iznad komandi klime je isti multimedijalni sistem koji je bio prisutan i u prvobitnom modelu treće generaciji i to možda može da bude mana.

Da se razuemmo, sistem je odličan po pitanu kontrole, ali rezolucija i dosta spor odziv, može da bude stavka koja nekome smeta. Prava je šteta što nisu barem malo modernizovali ovaj deo, ako ništa drugo onda softverski ali i hardverski u smislu brzine i odziva kompletnog sistema. Ceo sistem ima vrlo lepo osnovu da bude dosta dobar, ali ga loša softverska rešenja i zastareo hardver ekrana čine problematičnim. Još jedna stvar koja je nasleđena od prethodnika su i komande za elektro podizače prozora. Ovo je detalj koji Nisan vuče dosta dugo i zasita je vreme da se promeni, hod ovih tastera, kliktanje i kvalitet plastike nisu na nivou vozila koje pretenduje na viši srednji rang. Sedišta su identična kao na testiranom modelu pre restilizaicje i u smislu konstrukcije i u smislu kožnih presvlaka. Kvalitet kože je dosta dobar i tu nemamo zamerki po pitanju kvaliteta, već se zamerke odnose isključivo na par sitnica koje zaista mogu da pokvare celokupni utisak, pre svega po pitanju činjenice da ovo ipak treba da gađa neki premijum segment, ali to ipak ne uspeva da uradi zbog par pomenutih sitnica.

Ono gde X-Trail definitivno ima šta da ponudi je količina prostora u vozilu, bilo da je reč o prednjim sedištima, zadnjoj klupi, prtljažnom prostoru koji ima povećan kapacitet u redizajniranoj verziji na 565l u verziji sa pet sedišta. Ovo je karta na koju X-Trail može da odigra, opcioni treći red sedišta koji kapacitet vozila povećava za dva dodatna putnika može biti nekome bitna stavka i ovo je polje koje možda i X-Trail stavlja u prvi plan.

Kapacitet prljažnog prostora se približava 2000l obaranjem sedišta pa se tako X-Trail pretvara u automobil pogodan za seldibe. Prosor u unutrašnjosti je zaista stvar koja može pomoći X-Trail modelu da nađe put do velikog broja kupaca, pogotovu usled činjenice da se SUV modeli smatraju ubicom karavana, a X-trail skoro pa dominira na ovom polju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here