Škoda Kamiq – špijunski snimci

0
108

Ovo su špijunski snimci novog Škodinog SUV modela Kamiq, koji će biti zvanično predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi sledećeg meseca. Kamiq će biti najmanji Škodin SUV, dizajniran kao sestrinski model SEAT Arone i Volkswagena T-Cross.

Ovi snimci do sada najbolje prikazuju izgled novog modela, koji nije iznenađujući. Kamiq je ranije najavljen konceptom Vision X, a jasno je da serijska verzija nije radikalno drugačija od ostalih modela iz Škodine ponude.

Jedan od elemenata preuzetih iz koncepta je novi enterijer sa “plutajućim tabletom” koji je centar multimedijalnog sistema. Škoda je ranije objavila snimak izgleda kabine.

Kod ovog modela ekran je postavljen nešto više u porešđenju sa ostalima, kako bi vozač lakše mogao da zadaje komande, bez skretanja pogleda sa puta. Snimak otkriva i da će Kamiq moći da se dobije sa potpuno digitalnizovanom isntrument tablom.

Kamiq će verovatno biti jedan od većih i praktičnijih modela u svojoj klasi. Automobil koristi istu MQB A0 platformu kao pomenuti modeli SEAT-a i Volkswagena, ali ima veći međuosovinski razmak od tih modela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here