Opel najavio novu Corsu

0
132

Opel je objaviо sliku kojom najaviljuje novu, šestu generaciju superminija Corsa, čija prodaja kreće krajem 2019. godine. Ovo je prvi Opelov potpuno novi model od kada je kompaniju preuzela PSA grupa.

Ovo će biti i i prvi Opelov model koji će se prodavati u električnoj varijanti, sa beterijskim punjenjem. Slika prednjeg svetlosnog elementa otkriva prisustvo LED tehnologije koja prilagođava snop i sprečava da vozač iz suprotnog smera bude zaslepljen. Opel je objavio da je ovo premijera u ovom segmentu.

Nova Corsa odrediće pravac razvoja budućih Opelovih modela, koji će svi koristiti potpuno nove platforme, motore i opremu iz grupacije koja obuhvata Peugeot, Citroen i DS marke.

Šesta generacije Corse razvijena je za manje od dve godine, a posao je počeo od trenutka kada je postignut dogovor između General Motorsa i PSA o prodaji Opela. Odmah je donesena odluka da se odbaci plan o korištenju GM-ove arhitekture.

Corsa će koristiti PSA Zajedničku modularnu platformu (Common Modular Platform), koju će koristiti i novi Peugeot 208. Corsa će preuzeti i seriju motora iz PSA porodice, uključujuči 1,2 litarski turbo benzinac sa tri cilindra u različitim specifikacijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here