Phase 2: Spoljašnjost i unutrašnjost

Za Stepvej model je u ponudi novi crno-beli paket opreme iliti “Black & White” u originalu, je zapravo isto ono što je Dačija nudila u, već testiranom, Stepway Freedom paketu. Nismo sigurni otkud promena naziva, ali u praksi je ovo identična ponuda kakva je ranije bila sa Freedom paketom, uz manje izumene.

Nekada Freedom, a sada Black&White paket opreme, za 250E donosi navigacioni sistem, 16″ alu felne, automatski klima uređaj i niz estetskih momenata koje boravak u unutrašnjosti Sandera B&W čine daleko prijatnijim. “Crno i belo” se prevashodno odnosi na dezen sedišta, koja su i dalje zadržala svoju, ne tako dobru, ergonomiju na šta smo i ranije imali zamerke.

Po prvi put u Sanderu se može naći automatski klima uređaj, koji je za ovu priliku direktno prebačen iz aktuelnog Renault Captur modela. Ovakva unapređenja govore koliko se zapravo Dačija po opremi približila primetno skupljim Reno modelima.Ono što povezuje Freedom i B&W paket opreme je isključivanje zadnjih podizača iz serijske opreme, a koji su sastavni deo nešto jeftinijeg Prestige paketa opreme, tako da ukoliko želite da imate i takvu pogodnost morate na već navedenih 250, dodati još 130E.

Spoljašnje izmene u odnosu na već voženi Freedom su zaista minimalne i zapravo se svode na uklanjanje velikih, i po nama ne previše lepih, nalepnica sa oznakom STEPWAY i postavljanjem daleko diskretnijeg natpisa na centralnom stubu koji je na B&W modelima u mat crnoj boji.

Stepway Black & White je zadržao sve estetske momente kada je u pitanju karoserija, tako da robusni izgled nepromenjen, a novi dizajn 16″ aluminijumskih felni ga i dodatno ističe.

Sve ostale karakteristike nove generacije su prisutne – dnevna LED svetla, drugačiji dizajn zadnjih svetlosnih grupa koji je verovatno i najefektnija promena na restilizovanom modelu – posebno u noćnim uslovima vožnje, masivniji prednji branik sa integrisanim svetlima za maglu i imitacijom hroma na prednjoj masci. Krovni nosači, 173mm klirens i plastična oplata po bokovima vozila čine da Sandero ima izgled ozbiljnog krosover vozila.

Izmene su suptilne, ali su lako uočljive tako da se ne može reći da je restilizacija samo površinska, već su neki ergonomski problemi rešeni što je zapravo i naša najveća zamerka kada god imamo Dačije na testu.

Položaj komandi za zadnje podizače stakala se i dalje nalazi na centralnom grebenu ispod komande klima uređaja, dok se komande za prednja stakla nalaze u unutrašnjem delu vrama. Ovo najviše potvrđuje da Dačija sa namerom želi da svoje modele učini ergonomski manje pogodnim kupcima koji imaju nešto veći budžet jer smo ubeđeni da je takva realizacija elektro instalacije sigurno skuplja nego da su sve komande u vratima, kao što bi se to i očekivalo.

Sandero i dalje nudi sasvim dovoljno prtljažnog i putničkog prostora za četvoročlanu porodicu koja ima razumne zahteve po pitanju prtljaga potrebnog za standardno letovanje, a u poređenju sa vozilima iz B segmenta gde se Sandero i nalazi, nudi vrlo komotne brojke kako po pitanju zapremine prtljažnika, a tako i po pitanju prostora na zadnjoj klupi. Udobnost vožnje za putnike pozadi nije nešto po čemu Dačija pokušava da se nametne, tako da kada budete pravili kompromis, imajte na umu da će dobar deo tog kompromisa snositi i putnici koji su pozadi.

Default Gallery Type Template

This is the default gallery type template, located in:
/home/nacional/public_html/wp-content/plugins/nextgen-gallery/products/photocrati_nextgen/modules/nextgen_gallery_display/templates/index.php.

If you're seeing this, it's because the gallery type you selected has not provided a template of it's own.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here