Pogon

Dačija je prilikom restilizacie iz ponude izbacila stari 1,2 litarski atmosferski agregat i zamenila ga trocilindričnim, tako da se u ponudi benzinaca nalaze samo trocilindraši – atmosferski sa 999ccm i 70KS (SCe 70) i turbo sa 898ccm i 90ks (TCe 90). Sa dizel strane ponude je tradicionalni 1,5 litarski dCi koji se kupcima Sadnero Stepway modela nudi isključivo u varijanti sa 90KS, dok se onaj sa 75KS nudi kupcima standardnih Sandero modela.

Trocilindrični turbo benzinac zapremine 898ccm proizvodi 90KS pri 5000 obrtaja, dok je maksimalni moment od 140Nm raspoloživ pri 2250 obrtaja. Deklarisana mešovita potrošnja iznosi 5,1l.

TCe 90 je vrlo zanimljiv pogonski agregat zato što ne koristi direktno ubrizgavanje goriva čime se izbegavaju problemi i kompleksnost prilikom ugradnje plinskih konverzija, tako da će ovaj motor biti vrlo dobar izbor vozačima koji planiraju veće kilometraže.

Ovaj agregat je debitovao sa četvrtom generacijom modela Clio, a karakteriše ga efikanost i dosta snage na niskim obrtajima zbog korišćenja Garret GT12 turbo bunjača koji ima vrlo malu masu i nisku intertnost zbog toga. Reno na ovom agregatu koristi i moderne tehnologije za štednju goriva kao što su start & stop sistem, uljna pumpa sa varijabilnom zapreminom, kao i napredno termalno upravljanje radom motora.

Dačiju odlikuje manuelni menjač koji je lagan za upotrebu, ali i koji ne voli brzu i odlučnu ruku. U skladu sa opštim temperamentom pogonskog sklopa, kvačilo je vrlo mekano i vrlo je lako navići se na njega, čak i kada su u pitanju neiskusni vozači.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here