FCA: Magneti Marelli postaje samostalan

0
855
NAS SPONZOR

Kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) saopštila je da će do kraja ove godine ili početka sledeće izdvojiti proizvođača delova Magneti Marelli u samostalnu firmu.

U saopštenju se navodi da će razdvajanjem od matične kompanije FCA povećati vrednost svojih akcija, dok će Magneti Marelli dobiti operativnu fleksibilnost neophodnu za strateški rast u narednim godinama.

Direktor FCA Serđo Markione rekao je da će ovaj potez omogućiti da se FCA fokusira na svoje ključne proizvode i pojača svoju kapitalnu poziciju. On je izjavio da je razdvajanje FCA i Magneti Marellija ključni deo poslovnog plana za period 2018-2022, koji će biti objavljen u junu.

FCA navodi da odluka o razdvajanju treba da dobije potvrdu regulatornih agencija i Fiatovog upravnog odbora. Očekuje se da će akcije Magneti Marellija biti ponuđene na berzi u Milanu.

Južnokorejski Samsung Electronics je 2016. godine dao ponudu za preuzimanje Magneti Marellija, ali pregovori nisu bili uspešni, pošto je ta kompanija bila zainteresovana zamo za deo Marellijevog psolovanja. Procenjuje se da je Magneti Marelli vredan oko 5 milijardi EUR, uključujuči dugove kompanije.

Prethodni tekstF1: Fetel izdržao pritisak Botasa i trijumfovao u Bahreinu
Sledeći tekstNK TEST: Dacia Sandero Stepway TCe 90 Black & White

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here