Renault je sa Captur-om pogodio „žicu“ kupaca, pa je ovaj model veoma brzo postao jedan od najprodavanijih u segmentu. Popularnost se vidi i na našim ulicama, tako da nikada niste daleko od nekog Captur-a koji prolazi pored vas. U našoj test turi van grada, baš kada smo stali na kraj određene destinacije, iza nas je stao drugi Captur identične boje, ali prethodne generacije. Još jedno podsećanje da je ove godine Renault izbacio blago restilizovani Captur.

Temu blage restilizacije često pominjemo u poslednje vreme. Stvar je jasna, jer svi mogući proizvođači na ovaj način žele da svoje modele učine svežim i novim. Prva i za sa sada jedina Captur generacija se tržištu pojavila 2014. godine, a od tada Captur ostvaruje značajan udeo u ukupnoj prodaji Renault modela. Tokom prošle godine, Captur je bio jedan od najprodavaniji modela u segmentu, sa preko 200 hiljada prodatih primeraka u Evropi. Želje kupaca koje su u „mini SUV-MPV“ smeru su sada samo još jače, tako da restilizovani Captur može samo još pojačati svoje prisustvo na putevima i parking mestima.

Sasvim očekivano, promene koje donosi Captur kao model za 2017. godinu nisu velike. One se odnose se na relativno male korekcije po pitanju dizajna i funkcionalnosti određenih elemenata. Jedan od većih noviteta je uvođenje luksuznog “Initale Paris” paketa opreme koji ranije nije postajao na ovom modelu. Ponuda motora i menjača je ostala ista, pa su dCi 90 i 110, odnosno TCe 90 i TCe 120 i dalje prisutni. Kao u našem prvom testu modela Captur, ispod haube se nalazio najjači motor, dakle TCe 120 ali ovoga puta sa manuelnim menjačem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here