Endurans: Ginetta predstavila svoj LMP1 prototip G60-LT-P1

0
693

Britanski proizvođač trkačkih automobila, jednoseda i prototipova je predstavio svoj LMP1 prototip koji je ujedno i način da se obeleži 60 godina postojanja ove kompanije.

Novi LMP1 prototip namenjen za nastup u FIA WEC takmičenju je predstavljen u bojama Manor tima, koji će nastupati u LMP1 klasi tokom sezone 2018/2019, uključujući i dva nastupa na 24 časa Le Mana.

Lorens Tomlinson, direktor komanije Đineta, je predstavio novi prototip koji nosi kodnu oznaku G60-LT-P1. Na predstavljanju novog prototip su bili prisutni i tehnički direktor Đinete (Juan Boldri), sportski direktor tima Manor (Grem Loudon) kao i kineski predstavnici kompanije TRS koja je finansijer sportskog programa tima Manor.

Đineta se nakon vrlo uspešnih projekata iz GT4 klase (Ginetta G55) i LMP3 klase, okrenula ka najjačoj endurans klasi, LMP1, gde je nakon masovnog egzodusa fabričkih timova ostalo upražnjenog mesta za privatne timove koji bi želeli pobedu na Le Manu u generalnom plasmanu.

Lorens Tomlinson je izjavio da je automobil projektovan da vozi u sličnom tempu kao prošlogodišnje fabričke LMP1 mašine, kao i da je cilj pobeda na 24 časa Le Mana.

Kako je to uobičajeno, proizvođači šasija prototipova nude mogućnost korišćenja nekoliko pogonskih agregata, a za potreebe testiranja korišćen je 3,4 litarski V6 turbo Mechachrome pogonski agregat. Manor još uvek nije potvrdio koji će pogonski agregat biti korišćen u predstojećoj sezoni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here