Kia predstavila restilizovani Picanto

0
219
NAS SPONZOR

Restilizovani Kia Picanto stiže na tržište posle nedavno predstavljene treće generacije Hyundaija i10. Picanto je dobio tretman “zatezanja bora”, novu tehnologiju i tri revidirana motora. Prve isporuke očekuju se krajem godine.

Na prednjem kraju su prerađene svetlosne grupe sa LED dnevnim svetlima, nova su i zadnja LED svetla, a možemo da vidimo i novu varijantu “tigrovog nosa” ispred hladnjaka. Kupci imaju izbor između 10 boja karoserije i dva dizajna aluminijumskih felni prečnika 14 ili 16 inča.

Kia je osvežila GT-Line i X-Line trimove i dodala novi prednji i zadnji branik. Prvi trim donosi šire prednje usisnike, crne elemente visokog sjaja i nove LED maglenke, a drugi nove zaštitne panele i efekat metala u pojedinim segmentima.

Izmene u kabini fokusirane su na tehnologiju. Picanto je dobio novu 4,2 inčnu digitalnu instrument tablu i osmoinčni ekran za multimediju sa podrškom za iOS i Android uređaje. Podruška za Android obuhvata dva uređaja istovremeno, pri čemu se jedan priključuje preko Bluetooth veze, a drugi preko USB konektora.

Kupci mogu da biraju tapacirung od tkanine ili veštačke kože u više boja – žutoj, narandžastoj, crvenoj i zelenoj, sa kontrastnim šavovima na sedištima i centralnoj konzoli.

Tri benzinska motora su ista kao do sada, ali su osveženi da bi ispunili najnovije regulative o emisijama CO2. Prerađena je softverska kontrola rada motora, sistem ubrizgavanja goriva i poboljšana je recirkulacija izduvnog gasa.

Početni motor je atmosferski jednolitraš sa tri cilindra koji proizvodi 67KS i 96Nm maksimalnog obrtnog momenta. Sledi 1,2 litarska jeidinica sa četiri cilindra koja proizvodi 84KS i 122Nm. Kia je saopštila da je potrošnja goriva spuštena kod oba motora prelaskom na sistem ubrizgavanja goriva sa dvostrukim portom.

Vrh ponude je Picanto sa jednolitarskim turbo benzinskim motorom, koji isporučuje 100KS i 172Nm. Agregat može da menja cikluse unutrašnjeg sagorevanja u zavisnosti od situacija u vožnji. Sva tri motora kombinuju se sa petostepenim maneuelnim menjačem, a opciono je dostupan petostepeni automatik.

Nove bezbednosne tehnologije su asistencija za izbegavanje čeonog sudara, asistencija za izbegavanje sudara iz pravca slepe tačke, pomoć pri vožnju unutar saobraćajne trake (može da preuzme kontrolu nad upravljanjem, kočenjem i gasom na auto-putu) i upozorenje na pad vozačeve pažnje.

 

Prethodni tekstPirellijev pneumatik se adaptira na temperaturu
Sledeći tekstNeizvesna budućnost Mitsubishija u Evropi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here