Neizvesna budućnost Mitsubishija u Evropi

0
159
NAS SPONZOR

Budućnost Mitsubishija u Evropi u ovom trenutku je neizvesna posle komentara predsednika ove japanske kompanije Osamua Masuka. Kompanija je gubila novac u Evropi u prethodne dve fiskalne godine i zabeležila neto gubitak od 130 miliona dolara u kvartalu koji je okončan 31. marta.

“U ovom trenutku, situacija nam nije jasna”, rekao je Masuko na konferenciji za novinare na kojoj je alijansa Renault-Nissan-Mitsubishi objavila novu strategiju, prema kojoj će svaka marka imati kontrolu nad određenim regionom.

Potrebno nam je još vremena da utvrdimo budući pravac u Evropi“, rekao je šef Mitsubishija.

Mitsubishi će predstaviti evropsku strategiju za nekoliko sedmica, izjavio je portparol kompanije u dodao da, kada je reč o regionalnim specifičnostima, moraće da se sačeka na objavu srednjeročnog plana kako bi se videlo gde se Evropa uklapa u okvirima veće alijanse.

Svi automobili koje Mitsubishi prodaje u Evropi proizvode se u Aziji, a pošto je prodaja u zemljama Evropske unije mala, nema smisla seliti proizvodnju na stari kontinent. Renult proizvodi jedan kombi za Mitsubishi u Francuskoj, ali se model prodaje u jugoistočnoj Aziji i Australiji.

U okviru saveza, Mitsubishiju je dodeljena uloga za plag-in hibridnu tehnologiju u segmentu kompaktnih auotmobila i vozila srednje veličine.

Najprodavaniji Mitsubisihjev model u Evropi je plag-in hibridni Outlander, a sledi mali hečbek Mirage, koji je u aprilu prodat u 11.667 primeraka.

Prethodni tekstKia predstavila restilizovani Picanto
Sledeći tekst2020 Kia Rio

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here