2020 Kia Rio

3
354
NAS SPONZOR

Kia je predstavila restilizovanu verziju hečbek modela Rio, koji deli platformu i mehaniku sa Hyundaijem i20. Automobil je stilski unapređen spolja, dobio je manje izmene u kabini i prvi put hibridni pogon. Prodaja u Evropi počinje u trećem kvartalu 2020.

Kia je zamenila Kappa jednolitarski T-GDi motor novim Smartstream jednoilitarskim T-GDi agregatom sa blagom električnom asistencijom i rekuperacijom energije kočenja. Ugradnja elektirčnog motora rezultovala je smanjenjem potrošnje goriva i većom snagom. Bezinski motor proizvodi 100KS kao i ranije, ali ima i podršku dodatnih 19KS od električnog agregata i 200Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Prednji deo je dobio kompletna LED svetla u standardnom paketu opreme, rešetka je sužena, branik je redizajniran, kao i kućišta za maglenke. Nov je i dizajn felni od 16 inča. U ponudu su uvrštene i nove varijante sive i plave boje za karoseriju.

Najveća promena u kabini je ugradnja većeg ekrana od 8 inča na centralnoj konzoli sa najnovijim Phase II UVO multimedijalnim sistemom i tehnologijama za povezivanje eksternih uređaja. Rio je jedan od prvih Kijinih modela u Evropi koji su dobili telemetrijski sistem i unapređene opcije povezivanja na internet preko iOS i Android uređaja. U zavisnosti od države, vlasnici mogu da šalju komande sa daljine, poput planirane rute putovanja, provere lokacije vozila i dijagnostike.

Opcije za menjač su manuelna iMT transmisija sa kontrolom kvačila “preko žice”, gde nema mehaničke veze između menjačke palice, menjača i kvačila, i sedmostepeni automatik sa dvostrukim kvačilom.

Prethodni tekstNeizvesna budućnost Mitsubishija u Evropi
Sledeći tekstRenault plan restruktuiranja u naredne tri godine

3 COMMENTS

  1. Kia Rio 1,25 62kw, benzin.
    nakon godinu dana i 16000 km nisu uočeni nikakvi nedostaci ni kvarovi. može se kazati dobar omer uloženo dobiveno.
    ukoliko se vozi penzionerski može se računati na deklarisanu potrošnju goriva +-5%, autoput 5l te gradska vožnja 6,5l.
    vredi pogledati i probati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here